AVRUPA KOMİSYONU: “GÜMRÜK BİRLİĞİ MODERNİZASYONU AVRUPA KONSEYİNE BAĞLI

avrupa komisyonu ile ilgili görsel sonucuAvrupa Komisyonu, Türkiye’yle Gümrük Birliği’nin modernizasyonuyla ilgili müzakere ‘AB Konseyi’ne bağlı olduğunu belirtti.
Avrupa Komisyonu Sözcüsü Carlos Martin, Türkiye’yle Gümrük Birliği’nin modernizasyonuyla ilgili müzakereleri başlatma kararını AB Konseyi (üye ülkelerin alacağını) ve Katılım Öncesi Fonlar’ın askıya alınmasının, AB-Türkiye ilişkilerinin genel yaklaşımına bağlı olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.
German Press’in konuyla ilgili son yayınlarını yorumlayan Martin, Komisyon’un Türkiye’yle 21 yıllık AB-Türkiye Gümrük Birliği’ni modernize görüşmelerinin başlaması için Konsey’e 21 Aralık 2016’da taslak müzakere yönergesi sunduğunu ve taslak yönergelerin şimdi Konsey’in karar vereceği bir konu olduğunu belirtti.
Carlos Martin şöyle devam etti:

“AB-Türkiye Gümrük Birliği’ni iyileştirmek Komisyon’un ortak ilgi alanlarından biridir. Komisyon, koşullar elverdiğince olası işbirliğini güçlendirmenin tanımını yapmıştır. Komisyon Gümrük Birliği’nin modernleştirilmesinin her iki ortağa da önemli ekonomik faydalar getireceğini düşünmektedir. Katılım Öncesi Fonların askıya alınmasıyla ilgili bir kararın Türkiye’yle ilişkiler için genel yaklaşımdan ayrı tutulmaması gerekir. Ayrıca biz, Türkiye’den elde edeceğimiz faydaların çıkarımını da dikkate almalıyız. Komisyon Türkiye’yle ilişkimizin son gelişmeler ışığında gittikçe gerekli olduğuna inanmaya devam etmektedir. 2014-2020 için Katılım Öncesi fonların üçte birinden fazlası şu anda, özellikle demokrasi ve yönetim, sivil toplumun yetkilendirilmesi, hukukun üstünlüğü ve temel haklar alanları gibi birlik üyeliğinde önemli reformların hazırlığı için kullanılmaktadır”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-