NEW YORK TIMES: “HÜKÜMET DESTEKÇİLERİ VE LAİK MİLLİYETÇİLER ASKERİ ATAMALARI OLUMLU KARŞILADILAR”


yaş tam liste ile ilgili görsel sonucuNew York Times gazetesi, Çarşamba günü toplanan Yüksek Askeri Şura’nın kararlarına dikkat çektiği haberinde, “Hükümet destekçileri ve laik milliyetçilerin, askeri atamaları olumlu karşıladıkları gibi görünüyor” dedi.
Amerika’nın yüksek tirajlı gazetelerinden New York Times, “Atamalar, Nisan referandumundan bu yana en büyük görev değişikliği. Hükümet destekçileri ve laik milliyetçiler, askeri atamaları olumlu karşıladılar gibi görünüyor” diye yazdı.
“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü kara, deniz ve hava kuvvetlerinin yeni liderlerini onayladı. Bu da, (Erdoğan’ın) yeni yetkileri elde ettiği, Nisan ayındaki referandumdan bu yana en büyük görev değişikliğidir” diyen ABD’li gazete, “Atamalar, hükümetin geçen yıldaki başarısız darbeye katıldıklarından şüphelenen subay ve sivillere yönelik temizliği devam ettirirken gerçekleşti ancak aynı zamanda bir zamanlar hakim olan Türk ordusu üzerinde sivil kontrolü sağlamaya yönelik daha uzun vadeli bir çabanın bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın darbe girişimi sırasında rehin alındığını da anımsatan gazete, “Yeni komutanın ikisi, başarısız darbe sırasında rehin alınmıştı ve komutan olarak seçilmeleri hem bir sadakat ödülü hem de yeteneklerinin takdiri oldu” sözleriyle haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-