Köşe yazarları bugün ne yazdı (Saygı Öztürk, Nedim Şener, Ahmet Hakan, Cem Küçük, Mehmet Tezkan) 4 Ağustos 2017

köşe yazarları ile ilgili görsel sonucu
Saygı Öztürk Sözcü'deki  "Deniz Kuvvetleri’nde deprem" başlıklı yazısında  "ilk kez siyaset ağırlıklı Yüksek Askeri Şûra gerçekleşti"değerlendirmesi yaptı.Öztürk kendisinden kıdemli ve yüksek rütbede komutanlar bulunmasına rağmen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bir korgeneral atanmasının da yine bir ilk olduğunu yazdı.

Öztürk yazısında "3 yıllık rütbe bekleme süresini doldurmadığı için yasa gereği emekli edilemeyen Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ile Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu istifa dilekçesi verip siyasete sorun çıkarmadı.
SÖZCÜ’nün görüştüğü bazı komutanlar da bir oramiralin, kendisinden düşük rütbede, kıdemde bulunan komutanın emrinde çalışmasının uygun olmadığını, iki komutanın da istifa ederek kendilerine yakışanı yaptıklarını belirttiler."
dedi.

 

Darbeyi kim durdurdu?, Nedim Şener, Posta...

Şener başlığa çıkardığı soruya "Halk" cevabını veriyor. Darbecilere karşı ilk uçağın gece 4 civarı kaldırılabildiğini ve halkın Erdoğan'ın çağrısından önce sokağa çıkmaya başladığını belirten Şener, darbenin önlenmesinde halkın rolünün ordu içindeki darbe karşıtlarından ve Erdoğan'dan daha önemli olduğu saptaması yapıyor

CHP ve MHP'nin darbe gecesi açıklama yapmanın ötesine gidip sokakta.olamamasını eleştiren Şener  yazısında ayrıca "CHP bu hafta başlayan Akıncı Üssü davasında müdahil olmak için dilekçe verdi. “Kontrollü darbe” kavramını ortaya atanların davaya müdahil olması onlar için de olumlu gelişme." değerlendirmesini yapıyor.

 

 

Ahmet Hakan Hürriyet Çok ama çok ayıp Hayrettin Karaman

Hayrettin Kahraman'ın dünkü yazısında sarfettiği“Ben başını örten ama göstere göstere sigara içen bir bayan gördüğümde şöyle bir intibaa kapılıyorum: Sanki farklı olanlara şunu diyor: “Siz benim başımı örttüğüme bakmayın. Benden ümidinizi kesmeyin. Sizinle paylaşacak çok şeyim var.”sözlerini eleştiren Hakan, konunun Kahraman'ın ötesindeki tarihsel boyutuna dikkat çekmiş "Tarih boyunca hep erkek egemen bir bakışla yorumlanan din, bugün de erkek egemen bakışla yorumlanıyor.

Hayrettin Karaman’lar eliyle... Aradaki tek fark şu: Bugünün uleması “kadın” konusunda eskilere oranla...Biraz daha saygısız, biraz daha hunhar ve biraz daha aşağılayıcı..."

 

Mehmet Tezkan"Yasaklı ülkeye neden gelsin!," Milliyet


Tezkan yazısında Türkiye'deki son siyasal gelişmelerin ve OHAL yönetiminin yarattığı belirsizlikler ve endişelerin Türkiye'ye yabancı sermaye ve yabancı turist girişinde yarattığı olumsuzluklara dikkat çekmiş.


"Teşvikler bile, vaatler bile alkışlarla karşılanmıyor.. Sıcak para geliyor gelmesine de doğrudan yatırım yok..Neden? Dönüp kendimize sormalıyız; neden? Baş nedenin olağanüstü hal olduğunu söylemeye gerek var mı? TÜSİAD Başkanı bile lisanı münasip dille OHAL’i işaret etti.. Yabancılar zaten açık açık söylüyor.. OHAL kalkmadan gelmeyiz diyorlar.." diye yazan Tezkan, yabancı turist girişinde niceliksel düşüşten ziyade niteliksel düşüşün daha etkili olduğuna dikkat çekmiş. Tezkan, " Sadece uluslararası yatırımcı değil, turist de gelmiyor.. Üç kuruşa oda satıyoruz.. Yunanistan’ın üç yıldızlı otelinin üçte biri fiyatına beş yıldızlı oda veriyoruz..Çark dönsün diye..Rakamlara bakıp aldanmayın, bıraktıkları dövize bakın.." sözleriyle Türkiye özellikle"paralı turist" gelişinde bir azalma olduğuna vurgu yapmış....

 

 

Cem Küçük, Türkiye, "Peki seni kim kandırdı Bab-ı ali eziği"

 

Küçük'ün bu yazısında hedef aldığı kişi Hürriyet yazarı Mehmet Yakup Yılmaz.... Yılmaz'ın 13 Temmuz’da köşesinde “Kandırılanların Tam Listesi” diye bir yazı yazdığını ve  AK Partili siyasetçilerin “FETÖ sizi nasıl kandırdı" diye geçmiş konuşmalarını hatırlattığını belirten Küçük, "Ben de şöyle bir arşiv taraması yapayım dedim. Bir de ne göreyim. Meğer bu Mehmet Yılmaz da geçmişte FETÖ’yü nasıl da övmüş...FETÖ’cü firari Eyüp Can’ın kitabında... Adı “Fethullah Gülen Hocaefendi ile Ufuk Turu.”  Kitabın 161. sayfasıyla 164. sayfası arası ne göreyim. O zamanlar Posta Genel Yayın Yönetmeni olan Mehmet Yakup Yılmaz tam üç sayfa terörist başı Fethullah Gülen’i övmüş." diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-