ULUSAL KOALİSYON ÜYESİ KİLO: “MUHALİFLERE, SİLAHLAR TÜRKİYE’DE SATILDI”


Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün önce gelen üyelerinden Mişel Kilo, muhaliflere Türkiye üzerinden gelen silahların yine Türkiye’de satıldığını açıkladı.
YDH’nin aktarımına göre, El-Kudsu’l- Arabi gazetesine demeç veren Ulusal Koalisyon Üyesi Mişel Kilo, “Suriye’ye yaklaşık 500 milyon dolarlık silah geldi; ama ortaya çıkan ihtilaflar ve hercümerç içerisinde bu silahlar kayboldu” dedi.
Silahların bir ticaret metaı haline geldiğine işaret eden Mişel Kilo, “Silahlar komşu ülkelerde satıldı. Özellikle Türkiye’den gelen silahlar, Türkiye’ye geri döndü ve orada satıldı. Irak’tan gelen silahlar da Irak’ta satıldı” dedi.
Suriyeli muhalifler arasında savaş baronlarının oluştuğunu belirten Mişel Kilo, “Ev yapıp orada mal depolayanlar, Suriye halkının buğdayını, petrolünü ve mallarını çaldılar, şimdi de silah ticaretiyle meşguller” dedi.
Ulusal Koalisyon liderlerine sert eleştiriler yönelten Mişel Kilo, örgütte başına buyruk kararlar alınması, stratejik bakış açısından ve siyasi planlamadan yoksun olunması ve sürekli çatışma, rekabet ve ayrılık düşüncesinin hakim olması nedeniyle başarısızlıklar yaşandığını söyledi.
Koalisyondaki liderlerin çatışma ve rekabet düşüncesi sebebiyle çalışma grubuyla istişare etmeden, ya da kimseye danışmadan gizlice bireysel kararlar aldığını belirten Mişel Kilo, muhalif liderlerin Suriye halkının durumu karşısında aldırışsız davrandığını söyledi ve “Birbiriyle çekişip duranlar Suriye halkının kaderiyle ilgilenmiyor. Onlar sadece kendi arzularını dile getiriyorlar ama Suriye halkının kaderi onlar için önemli değil. Eğer önemli olsaydı aralarındaki bu kavgaya son vermek için bir program yaparlardı” diye konuştu.

Mülteci durumuna düşen Suriyelilerle bazı uluslar arası örgütlerin dışında kimsenin ilgilenmediğini belirten Mişel Kilo, Ulusal Koalisyon’un Suriyeli mültecilerle Türkiye, Lübnan ve Irak hükümetinin temsilcileri kadar ilgilenmediğini söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-