2017 OSCAR ADAYLARI AÇIKLANDI


Bu yıl 89’uncusu verilecek Akademi Ödülleri’nin adayları belli oldu. Toplam 14 dalda Oscar’a aday gösterilen müzikal film La La Land, Titanic’in rekorunu yakaladı.
26 Şubat’ta Los Angeles’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak 89’uncu Oscar Ödülleri’nin adayları açıklandı. La La Land 14 dalda aday gösterilerek Akademi tarihinde en çok aday gösterilen filmlerden biri oldu. 14 adaylığı şimdiye dek 1997 yılında Titanic, 1950 yılında da All About Eve filmleri almıştı.
La La Land, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo,  En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu, En İyi Film Müziği kategorilerindeki adaylıklarının yanı sıra En İyi Orijinal Şarkı dalında ‘Audition’ ve ‘’City of Stars’ adlı parçalarla iki adaylık elde etti. Genç ABD’li yönetmen Damien Chazelle imzalı müzikal tarzdaki film, başarılı bir caz müzisyeni olmak isteyen Sebastian (Ryan Gosling) ve ünlü bir oyuncu olmak için çabalayan Mia’nın (Emme Stone) aşk hikâyesini anlatıyor.
En çok adaylık alan diğer filmler
Moonlight ve Arrival filmleri de 8’er dalda 89’uncu Oscar Ödülleri’ne aday gösterilerek bu yıl en çok adaylık alan filmler oldu.
En İyi Film Ödülü’nün iddialı yapımlarından Hell or High Water 4 dalda aday gösterilirken, En İyi Erkek Oyuncu dalında iddialı bir yapım Manchester by the Sea de toplam 6 dalda Oscar’a aday gösterildi.

En İyi Film kategorisinde 9 aday
89’uncu Oscar Ödülleri’nin En İyi Film dalındaki adayları, Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester by the Sea, Moonlight adlı filmler oldu.
En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde ise Cassey Affleck  (Manchester By The Sea), Andrew Garfield  (Hacksaw Ridge), Ryan Gosling (La La Land), Viggo Mortensen (Captain Fantastic), Denzel Washington (Fences) aday gösterildi.
Cassey Affleck, Manchester By The Sea filminde trajik geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalan bir karakteri canlandırıyor.
Genç Alman yönetmen Maren Ade’nin bir baba-kız ilişkisini anlattığı Toni Erdmann adlı filmi En İyi Yabancı Film Ödülü’nün 5 adayından biri oldu.
Oscarların habercisi sayılan Altın Küre Ödülleri’nde Toni Erdmann’ı geride bırakan Fransız Elle adlı filmin En İyi Yabancı Film dalında aday gösterilmemesi dikkat çekti. Ancak filmin Fransız başrol oyuncusu Isabelle Huppert, En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar’a aday gösterildi. Huppert bu dalda ABD’li efsanevi oyuncu Meryl Streep ve La La Land’in başrol oyuncusu Emma Stone ile yarışacak.
Oscar Akademisi’nin Beverly Hills’te açıkladığı 2017 Oscar Ödülleri’nin diğer kategorilerdeki adayları şöyle:
En İyi Kadın Oyuncu:
Emma Stone, La La Land; Natalie Portman, Jackie; Amy Adams, Arrival; Meryl Streep, Florence Foster Jenkins; Isabelle Huppert, Elle
En İyi Yönetmen:
Arrival, Denis Vileneuve; Hacksaw Ridge, Mel Gibson; La La Land, Damien Chazelle; Manchester By The Sea, Kenneth Lonergan; Moonlight, Barry Jenkins
En İyi Yabancı Film:
Land of Mine, Danimarka; A Man Called Owe, İsveç; The Salesman, İran; Tanna, Avustralya; Toni Erdman, Almanya

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
Maherhala Ali, Moonlight; Jeff Bridges, Hell or High Water; Lucas Hedges, Manchester By the Sea; Dev Patel, Lion; Michael Shannon, Nocturnal Animals
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
Viola Davis, Fences; Naomie Harris, Moonlight; Nicole Kidman, Lion; Octavia Spencer, Hidden Figures; Michelle Williams, Manchester By The Sea
En İyi Sinematografi:
Arrival; La La Land, Lion, Moonlight, Silence
En İyi Film Kurgusu:
Arrival; Hacksaw Ridge, Hell or High Water, La La Land, Moonlight
En İyi Film Müziği:
Jackie; La La Land, Lion, Moonlight, Passengers



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-