FINANCIAL TIMES: “YATIRIMCILAR BEKLEMEYE GEÇTİ”


Financial Times gazetesi; TL’deki değer kaybı ve son ekobomik gelişmeleri irdelediği haber analizinde, Türk yatırımcıların belirsizlik karşısında beklemeye geçtiğini yazdı.
İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times gazetesi, Türkiye’de TL’deki değer kaybı ve siyasi gelişmelerin ardından ‘riskli yatırımlardan çekinmemeleriyle tanınan Türk girişimcilerin de yatırımlarına ara vermeye başladıklarını belirttiği haber analizinde, “Fethullah Gülen yapılanmasıyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle şirketlere el konulabileceği korkusunun, piyasada yol açtığı belirsizlikten dolayı ülkedeki yatırım iştahı da olumsuz etkilendi” dedi.
Şu ana dek 600 şirketin 10 milyar dolarlık varlığına el konulduğuna işaret eden gazete, “Gülen yapılanmasıyla ile bağlantıları sebebiyle görevden uzaklaştırılan kamu çalışanlarının onayladığı projelerin sahipleri de Gülen hareketi ile ilişkilendirilmekten korkuyorlar” diye yazdı.
Financial Times’a konuşan ancak ismini vermek istemeyen büyük bir holding sahibinin “Mevcut koşullar altında yeni yatırımları askıya aldık. Her şey o kadar hızlı ve tahmin edilemez şekilde değişiyor ki, suların durulmasını bekliyoruz” şeklindeki sözlerini aktaran İngiliz gazetesi haberinde, hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın finans yöneticisinin, “Yeni alım ve harcama taleplerini onaylamıyoruz. Elimizde kalan tüm parayı şubat ayında ödemesi gelen 80 milyon dolarlık kredi geri ödemesine ayırdık. Aksi takdirde borçları kötü koşullarda yapılandırmak durumunda kalacağız” şeklindeki konuşmasına da yer verdi.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-