TIMES: “ALMAN KOMEDYENLER ARTIK ERDOĞAN’A HAKARET ETMEKTE ÖZGÜR”


The Times gazetesi iç sayfalarında yer verdiği bir haberde, Almanya’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle dava açmasına olanak tanıyan yasayı kaldırmaya hazırlandığını bildiriyor.
Gazetenin haberine göre, Alman hükümeti, ceza kanunun yabancı devletlerin kurumları ya da temsilcilerine hakaret edilmesini yasaklayan fıkrasını düzenlemeden çıkarıyor.
Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, “Yüksek majesteleri fikri, çok uzun zaman öncesine ait ve artık ceza kanunumuzda yeri yok. Bu düzenleme kadük ve gereksizdir” dedi.
Alman komedyen Jan Böhmermann hakkında, 31 Mart’ta Alman devlet televizyonu ZDF’deki programında Erdoğan’a hakaret içeren şiir okuduğu gerekçesiyle Almanya Başbakanı Angela Merkel’in izniyle soruşturma başlatılmıştı.
Alman Ceza Kanunu’nun ‘Yabancı devlet adamına hakaret etmek’ suçunu düzenleyen 103. maddesi uyarınca açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlanırken, Merkel de soruşturmaya izin vermesinden dolayı yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-