GUARDIAN: “TÜRKİYE’DE YAŞANANLAR DEMOKRASİYE SALDIRI”


Guardian gazetesi; Türkiye’deki son gelişmelere yer verdiği haberinde, Türkiye’deki yaşananların demokrasiye saldırı olduğunu yazdı.
İngiliz Guardian gazetesi; Owen Jones imzalı analizinde, “Türkiye’de gördüklerim demokrasinin kendisine bir saldırı. 10 binlerce kişi tutuklandı ve basın susturuldu. Batı Erdoğan’ın baskılarını daha fazla göz ardı edemez” dedi.
Son bir haftasını Türkiye’de zor durumda bulunan muhalefet partileri, gazeteler ve aktivistleri ziyaret ederek geçirdiğini söyleyen Jones, “Cesaretleri ilham, durumları ise endişe vericiydi” diye yazdı.
Türkye’de 160 basın organının kapatıldığını ve 144 gazetecinin tutuklandığını belirten  Jones; HDP’li vekillerinin tutuklandığını, üyelerinin kitlesel bir şekilde hapse atıldığına da yer verdiği haber analizinde, CHP’nin kendisine “Bu ülkede Batı değerlerini biz temsil ediyoruz ama Batı bizi yalnız bıraktı” dediğine de işaret etti.
“Türkiye’nin durumu bir uyarı olmalı: Demokrasi değerli fakat kırılgandır” ifadesini kullanan Jones şöyle devam etti:

“Hakların ve özgürlüklerin ne kadar zor kazanıldığını ve ulusal krizleri suistimal eden rejimler tarafından ne kadar kolay geri alabileceğinin farkına varmamızı sağlamalı. Türkiye’nin bir istisna değil, ülkelerin demokrasiyi nasıl terk edebileceğine dair bir şablon oluşturması daha da tehlikeli. Sadece bu bile Türkiye’nin yanında olmamız için bir neden. Sıradaki ülkenin hangisi olabileceğini kim bilebilir ki?”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-