GUARDIAN: “TÜRKİYE, ESAD GİRMELİ ISRARINDAN VAZGEÇİYOR GİBİ”


 

Guardian gazetesi; Kazakistan’ın başkenti Astana’da  iki gün sürmesi beklenen Suriye görüşmelerini ele aldığı haberinde,  Türkiye’nin beş senedir sürdürdüğü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görevden ayrılması yönündeki ısrarından vazgeçmeye başladığı yönünde işaretler var. Ancak bunun karşılığında da Rusya PYD’yi görüşmelere davet etmedi” dedi.


İngiliz Guardian gazetesi Astana görüşmelerinde Rusya’nın barış aracılığına soyunduğuna ve Türkiye ile İran’ın da bu müzakereleri desteklerken, ABD’nin dışarıda kaldığına dikkat çektiği haberinde, “Türkiye’nin beş senedir sürdürdüğü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görevden ayrılması yönündeki ısrarından vazgeçmeye başladığı yönünde işaretler var. Ancak bunun karşılığında da Rusya PYD’yi görüşmelere davet etmedi” diye yazdı.

Guardian başka bir haberinde de  Astana görüşmeleriyle ilgili analizinin altında Suriye’den kaçarak İstanbul’a yerleşen mültecilerle ilgili bir habere yer verdi.

“İstanbul sığınağı Suriye’de yerinden edilenlere yeni bir başlangıç sağlıyor” diyen İngiliz gazetesi; Türkiye’ye gelip burada bir kitapçı açan 42 yaşındaki Samer el Kadri’nin, “Çok mutluyum... Burası, Suriyelilerin birbirleriyle buluşabileceği, konuşabileceği, birbirlerini olduğu gibi kabul edebileceği ve Suriye’deki kapalı ortamın aksine düşünce yapılarını değiştirebileceği bir yer” şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-