LOS ANGELES TIMES OSCAR’DA SİYAHLARIN DIŞLANDIĞI İDDİALARINI YAZDI


Los angeles Times gazetesi,Son birkaç yıldır beyaz sanatçıların hak ettiklerinden fazla adaylık aldıkları ve siyahların dışlandığı eleştirilerine maruz kalan Oscar Ödülleri’ni dağıtan Sinema Sanat ve Bilimleri Akademisi’nin bu yıl farklı bir yaklaşım sergiledi” dedi.
Los Angeles Times gazetesi; dün açıklanan Oscar adaylarını ana sayfasına taşıdığı haberinde, “Son birkaç yıldır beyaz sanatçıların hak ettiklerinden fazla adaylık aldıkları ve siyahların dışlandığı eleştirilerine maruz kalan Oscar Ödülleri’ni dağıtan Sinema Sanat ve Bilimleri Akademisi’nin bu yıl farklı bir yaklaşım sergiledi” diye yazdı.
Amerian Los Angeles Times gazetesi, “Fences, Moonlight ve Hidden Figures gibi siyah karakterleri ve siyahlarla ilgili temaları işleyen filmler, bu yıl Oscar’da öne çıkıyor. Ancak gazeteye göre şimdi de bazı çevrelerde, Akademi’nin Latin ve Uzakdoğu kökenli sanatçıları dışarıda bıraktığı tartışmaları patlak vermeye başladı” dedi.

La La Land’in 14 dalda adaylıkla Titanic ve All About Eve adlı yapımların rekorunu egale etmesini ise yönetmenliğini genç yetenek Damien Chazelle’in yaptığı filmin aslında Hollywood’un en sevdiği şey olan bir ‘öz kutlama’ olması olduğunu kaydeden gazete, “La La Land aynı zamanda bir zamanların baş tacı olan, ancak son yıllarda popülaritesini yitiren müzikal türüne yeni bir soluk getirdiği için bu kadar çok adaylık aldı. Kimilerine göre La La Land’in başarısının bir sırrı da siyasi karmaşanın hakim olduğu bir zamanda izleyiciye, kendini mutlu ve neşeli hissedebileceği bir ortam sunması” yorumuyla değerlendirmelerini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-