ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, Türkiye’nin IŞİD’le mücadele amacıyla kurulan koalisyon çerçevesinde önemli şeyler yaptığını söyledi.



ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, Türkiye’nin IŞİD’le mücadele amacıyla kurulan koalisyon çerçevesinde önemli şeyler yaptığını söyledi.

Kobani’deki son durumu günlük basın bilgilendirme toplantısında değerlendiren Marie Harf, kenti IŞİD saldırısından korumaya çalışan Kürt güçlerine hafta sonundan bu yana yeni hava sevkiyatı yapılmadığını söyledi. Amerikalı Sözcü Harf, yeniden sevkiyat yapılıp yapılmayacağını bilmediğini, ancak gerekli görülmesi durumunda yeniden yapılacağını kaydetti.

Bir gazetecinin, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani’nin Türkiye için stratejik önemi var, ama Amerika için yok’ sözlerine dikkat çekmesi üzerine Harf, bu açıklamayı görmediğini söyledi.

Anka’ya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil, Türk yetkililerle yakın temasın sürdüğünü, belirten Harf, “Türkiye’nin IŞİD’le mücadeledeki ortak stratejileri hakkında sürekli görüşmelerde bulunduk” dedi.

Türkiye’nin ABD ile ortak hedefleri olmadığı iddiasına katılmadığını belirten Sözcü harf, Ankara’nın Iraklı Peşmerge güçlerinin Kobani’ye geçişi için koridor açma kararının koalisyon çabalarına ve IŞİD’le mücadele eden kuvvetlere önemli katkı sağladığını savundu. Harf, “stratejik müttefik ve koalisyonun önemli unsuru” diye tanımladığı Türkiye’nin bu Peşmergeler’e koridor açma kararının “görmezden gelinmesini” eleştirdi.

IŞİD’in sosyal medya üzerinden yayınladığı Amerika’nın havadan attığı silahlardan bir kısmının IŞİD’in eline geçtiği iddialara da yanıt veren Marie Harf, videoyu izlediklerini, ancak yanlış bilgilerin ve propagandaların internette sıklıkla yayınlanmasından dolayı, videoyu doğrulamaya çalıştıklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Tuğamiral John Kirby de, video doğru bile olsa, havadan atılan 28 parça kargodan birinin IŞİD’in eline geçmesinin, sevkiyatın başarısızlığa ulaştığı anlamına gelmediğini belirtti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-