Los Angeles Times gazetesi, Washington’un daha kuvvetli bir rol üstlenmesi için haftalarca isteksiz bir Türkiye’ye baskı yaptığını belirttiği haberinde, “Ancak hükümet birdenbire tutumunu değiştirdi” diye yazdı.



Los Angeles Times gazetesi, Washington’un daha kuvvetli bir rol üstlenmesi için haftalarca isteksiz bir Türkiye’ye baskı yaptığını belirttiği haberinde, “Ancak hükümet birdenbire tutumunu değiştirdi”  diye yazdı.

“Hükümet birdenbire tutum değiştirdi. Türkiye’nin attığı adım, Türkiye’nin Kobani’yi aşırı unsurlardan kurtarmak için bir şeyler yapması yönünde yurt içinde ve yurt dışında tırmanan çağrılarına açık bir tavizdi” ifadelerini kullanan Amerikan Los Angeles Times gazetesi, “Türk yetkililer Kobani’nin düşmesini istemediklerinde ısrar ederken çöküşünü önlemek için adım atmayı reddederek bir çelişki yumağı içine girdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kobani stratejisini çizerken sadece Washington ve diğer müttefiklerden baskı görmedi. Yurt içinde de PKK ile en ufak bir işbirliğine karşı çıkan birçok milliyetçi ve İslamcı Türk var. O kadar birbiriyle çelişen çıkarlar ve ittifaklar varken Ankara, kabul edilebilir bir orta yolu seçti, yani Irak’taki Peşmergelere izin vermek” dedi.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-