INDEPENDENT: “KOBANİ’DE, TÜRKİYE VE ABD BİRBİRİNİ KULLANDI”


 

Independent gazetesi, Kobani’de Türkiye ve ABD’nin  birbirini kullandığını yazdı.

Independent gazetesi Ortadoğu’nun deneyimli muhabiri Robert Fisk’in Esad rejiminden üst düzey bir yetkiliyle yaptığı görüşmeye yer verdi.

Fisk’e konuşan yetkili, rejimin IŞİD’e karşı acımasız bir savaş yürüttüğünü ve müttefikleriyle ‘tuhaf’ ilişkilerini anlattı.

Gazeteciye Kobani’deki durumu değerlendiren yetkili şöyle konuştu:

“Askeri ve siyasi durumları ayırmalıyız. Kobani bir Suriye kenti. Orada yaşayanların çoğu Kürt. IŞİD orayı kontrol etmek ve kendilerine üs yapmak için kuşattı. Çünkü orası sınır şehri. Ancak siyasi olarak orada bir oyun dönüyor. Türkler tampon bölge istiyor ve ABD’yi bunun için zorluyor. Amerikalılar ise Türkiye’yi savaşa sokmak istiyor. Manşet bu. Ama aslında her iki taraf da birbirini kullanmaya çalışıyor. Ve Kobani’deki siviller bunun bedelini ödüyor”.

Fisk ayrıca, ismini vermek istemeyen üst düzey yetkilinin, “ABD’nin Suriye topraklarında IŞİD’e yönelik hava operasyonlarına hiçbir itirazlarımız yok. Bizim ordumuz nerede, ne zaman bir bombardıman yapılacağını bilmiyor. Radarımızdaki uçakları görüyoruz. Ama diğer bombardımanları kontorl noktalarından görürlerse, tamamen tesadüfen görüyorlar. Amerikalılarla istihbarat paylaşmıyoruz. Amerikalılar doğrudan hava operasyonu yapıyor. Bu çok normal. Zaten Birleşmiş Milletler’deki görüşmede hava operasyonu yapacaklarına karar vermişlerdi. Suriye buna ‘evet’ dedi. Biz hem IŞİD’le, hem de diğer terörist gruplarla savaşıyoruz. Ama Amerika bize operasyon hedefleri konusunda hiç danışmadı” şeklindeki sözlerine de haberinde yer verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-