DER SPIEGEL: “ALMANYA’DAN SURİYE’YE GİDEN PKK’LİLARIN SAYISI ARTIYOR”



IŞİD’e karşı savaşmak için Almanya’dan Suriye’ye giden PKK’lıların sayısının giderek arttığını yazdı.

Şimdiye kadar 50 gönüllünün savaşmak için Suriye’ye gittiğini belirten Alman Der Spiegel dergisi, “IŞİD’e karşı savaşmak için Almanya’dan Suriye’ye giden PKK’lıların sayısı giderek artıyor. Kobani’nin düşmesi halinde Almanya’da olacaklar güvenlik yetkililerini endişelendiriyor. Almanya’da PKK saflarına katılanların sayısı artıyor. Şimdiye kadar 50 gönüllü, IŞİD’e karşı savaşmak için Almanya’dan Suriye’ye gitti. Bu konuda özel eğitimli olan kişiler potansiyel aktivistleri kazanma çalışması içinde bulunuyor. Gönüllüler önce Hollanda ya da Belçika’da ideolojik bir eğitimden geçiriliyor. Ardından Irak üzerinden Türkiye sınırına götürülerek burada askeri eğitime tabi tutuluyor” ifadelerini kullandı.

Alman güvenlik yetkilileri PKK militanlarının geçişini engellemenin radikal İslamcıları engellemekten daha zor olduğunu söylediklerine dikkat çeken Der Spiegel bir istihbarat üyesinin, “Bu insanlar cihatçılar kadar aptal değil. PKK militanlarını normal yolculardan ayırt etmenin mümkün olmuyor. IŞİD militanlarına göre PKK üyeleri sosyal medyada da daha az fotoğraf paylaşıyor” dediğini aktardı.

Almanya’da Federal Emniyet Teşkilatı Suriye’deki gelişmelerin Almanya’yı nasıl etkileyebileceği üzerine gizli bir durum raporu hazırladığını kaydeden Der Spiegel raporda Kürtlerin güçlü bir duygusallaşma içinde oldukları konusunda uyarılar bulunduğunu, Kobani’nin düşmesi ve halka yönelik muhtemel katliamların Almanya’yı tehditler bakımından bir üst gerginlik derecesine taşıyacağı ifadelerinin yer aldığını aktardı.

Der Spiegel’e göre,  raporda vahşet görüntü ve haberlerinin Almanya’daki Kürtlerin kitlesel tepkiler ortaya koymasına neden olabileceği, bu durumun genç PKK taraftarları arasında zaten var olan şiddete yatkınlığı daha da artıracağı vurgulanıyor. Ayrıca Kobani’nin düşmesi halinde Kürtlerin geride durduğunu düşündükleri Ankara’yı ve uluslararası toplumu bundan sorumlu tutmasının endişe verici olduğu belirtiliyor. Türkiye kurumları, banka, hava yolları ve mağazaların, militan eylemlerin hedefi haline gelebileceği kaydediliyor. Alman iç istihbarat servisi Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın da onayladığı raporda, Amerikan kurumlarının da bu saldırıların hedefi haline gelebileceği ifade ediliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-