ALJAZEERA: “TILLERSON, GAZETECİLERİN SORULARINA KAÇAMAK YANITLAR VERDİ”

El Cezire; Türkiye’yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanının Tillerson’ın gazetecilerin tüm sorularına kaçamak yanıtlar verdiğini yazdı.
ANKA’ya göre, El Cezire, Tillerson’un kaçamak yanıtları verdiğini belirttiği basın toplantısında Tillerson’un ABD’nin YPG’ye verdiği desteğe, Rakka operasyonuna, ABD Büyükelçiliğinin Adil Öksüz konusunda açıklaması gibi konulara ilişkin sorulara yanıtlarını aktardı. Haberde Tillerson’ın iki ülkenin ortak hedeflerine vurgu yaptığına, Türkiye’nin ABD’nin liderliğindeki uluslararası koalisyona katkılarını övdüğüne işaret edildi.
Bu arada “Amerika’nın PYD’ye siyasi ve askeri desteği Türkiye ile Amerika’yı Suriye coğrafyasında karşı karşıya getiren en önemli sebep” yorumunun yapıldığı haberde Al Cezire, “ABD, Türkiye’nin sert tepkisi üzerine bu desteği Ekim 2015’ten itibaren yeni bir yapı oluşturarak devam ettirmeye başlamış, bu tarihte sınırlı sayıda Arap, Süryani ve Türkmen gücü de YPG’ye katarak Suriye Demokratik Güçleri’ni kurmuştu. SDG’nin omurgasını ve komutasını yine YPG oluşturuyor" değerlendirmesini yaptı.

Obama Yönetiminin Eylül 2015’te PYD’nin silahlı kanadı YPG’yi de terör örgütü olarak görmediğini ilân ettiğini anımsatan El Cezire “Trump yönetiminin de bu konuda Obama dönemiyle aynı tutumu sürdürdüğü görülüyor. Bu dönemde de ABD, YPG’yi silahlandırmaya devam ediyor. Obama döneminde PYD/YPG ile irtibatları yürüten Özel Temsilci Brett McGurk, Trump döneminde de görevine devam ediyor” dedi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-