İSVİÇRE, ERDOĞAN PANKARTI İLE İLGİLİ HAREKETE GEÇTİ


İlgili resimİsviçre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alan silahlı pankart hakkında harekete geçti.
DeutscheWelle’ye göre, Bern kentinde düzenlenen protesto gösterisinde siyah zemin üzerinde Erdoğan figürü ve bir adet silah çizimi bulunan pankartta, İngilizce ‘Erdoğan’ı kendi silahıyla öldürün’ ifadesine yer verilmişti.
Bern-Mittelland savcılığı Türkiye’nin gösterdiği tepkinin ardından soruşturma başlattı. Bern Kantonu Polis Sözcüsü Dominik Jäggi, soruşturmanın ‘alenen suça ve şiddete çağrı’ çerçevesinde açıldığını söyledi.
Polisin söz konusu pankartı miting esnasında tespit ettiğini ve derhal işlem başlatıldığını kaydeden Jäggi, pankart nedeniyle şu ana kadar gözaltı işlemi olmadığını belirtti.
Öte yandan İsviçre basınına yansıyan haberlere göre, Bern belediyesi de mitingle ilgili soruşturma açılması için ayrıca harekete geçti. Bern Emniyet Müdürü RetoNause, mitingle ilgili izin koşullarının yerine getirilmemesi nedeniyle de soruşturma yürütüldüğünü doğruladı.
Ne olmuştu?
Pankartın açıldığı mitingde protestocular, Erdoğan için ‘diktatör’ ve ‘terörist’ diye slogan atmış, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı protestoda PKK bayrakları ve PKK lideri Abdullah Öcalan posterleri kullanılması da dikkat çekmişti.
Dışişleri, önceki gün İsviçre’nin Ankara büyükelçi yardımcısını, dün de büyükelçiyi çağırarak, mitingden duyduğu rahatsızlığı iletmiş, derhal adli tedbirler alınması istenmişti.
Son olarak da Erdoğan, ‘Gereken neyse yapacağız’ demişti.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-