NEW YORK TIMES: “TILLERSON, HÜKÜMETE ÖVGÜYAĞDIRDI AMA ELİNE ŞİKAYET LİSTESİ VERİLDİ”

New York Times gazetesi; ABD Dışişleri Bakanı Reex Tillerson’ın Ankara ziyaretine yer verdiği haberinde, “Tillerson, Ankara’da Türk Hükümetine övgü yağdırdı ancak yanıt olarak kendisine bir şikayet listesi verildi” diye yazdı.
Amerikan New York Times gazetesi; “Dışişleri Bakanı Rex W. Tillerson, Salı günü uluslararası arenada dile getirilen otoriterliğe kayma eleştirilerine rağmen Türkiye’nin hükümetine övgü yağdırdı ve yanıt olarak Türk yetkililerinden bol bol şikayet dinledi” dediği haberinde, “Tillerson’ın Ankara ziyareti İslam Devleti ile mücadele konusunda güven vermeyi amaçladı. Türk yetkililer defalarca ABD’nin Irak ve Suriye’de İslam Devleti ile mücadelede Kürt güçlerini desteklemesini ve onlara dayanmasını protesto ettiler. Rex Tillerson ise Ankara’da düzenlenen basın toplantısında ABD’nin Kürtlere desteği gündeme geldiğinde üstü kapalı yanıtlar verdi. Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da YPG’ye verilen destek, Fethullah Gülen’in iadesi, Sarraf davasının eski başsavcısı Preet Bharara ve Adil Öksüz konularında konuştu. Sayın Tillerson, Türkiye’nin kaygılarını daha fazla istişare amacıyla Beyaz Saray’a aktaracağını söylese de ABD yetkilileri, Trump Yönetimi’nin Kürt güçlerine olan desteğini sürdürme niyetinde olduğunu ve Pennsylvania’daki din adamı Fethullah Gülen’i göz altına alma veya iade etme planlarının bulunmadığını söylediler” şeklinde kaydetti.
ABD’li gazete, Tillerson’ın Trump Yönetimi’nin Ortadoğu’daki başlıca önceliğinin İslam Devleti’ni yenilgiye uğratmak olduğunu ifade ettiği haberinde, Tillerson’ın Ankara’da Türkiye’de darbe girişimi sonrası yaşanan baskılardan ve 16 Nisan referandumundan söz etmediğini belirtti.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-