FINANCIAL TIMES, FIRAT KALKANI AÇIKLAMASININ ZAMANINA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonunun tamamlandığı açıklaması, Batı medyasında da hemen yankılandı.
ANKA’ya göre;İngiliz Financial Times gazetesi, açıklamanın zamanlanmasına dikkat çekerken açıklamanın ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeden bir gün önce yapıldığının altını çizdi.
Ankara’dan yapılan açıklamayı Türkiye Suriye’deki askeri operasyonu sonlandırdı başlıklı bir haberle duyuran Financial Times, Rusya’nın bölgedeki varlığı ve ABD’nin Kürt milislerine verdiği desteğinin Türkiye için yarattığı sıkıntılara işaret etti.
MGK tarafından yapılan açıklamayı aktaran gazete, “Açıklama, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasından bir gün önce geldi" derken "Türk yetkilileri Amerika’nın İŞİD’in Rakka kalesini kurtarmaya yönelik askeri operasyondan Türkiye’yi dışlayan kararına hazırlanırken gerçekleşecek buluşma gergin olacak gibi” iddiasında bulundu.
Bu bağlamda Türkiye ile ABD arasında YPG’ye ilişkin görüş ayrılıklarına vurgu yapıldığı haberde Türkiye’nin Menbiç ile ilgili planlarının da Rusya’nın müdahalesiyle boşa çıkarıldığı öne sürüldü.
Financial Times haberine son verirken de MGK tarafından yapılan açıklamada Fırat Kalkanı kararının sonuçlarına ve Türk ordusunun Suriye’nin kuzeyindeki varlığını azaltıp azaltmayacağına ilişkin detaylı bilgi içermediğine dikkat çekti.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-