FINANCIAL TIMES: “TILLERSON’IN ANKARA ZİYARETİ HAYAL KIRIKLIĞI”
Financial Times gazetesi; Tillerson’ın Ankara  ziyaretini ‘hayal kırıklığı’ olarak niteledi
“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la da görüşen Tillerson, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’yla düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin Suriye’de Rakka operasyonu kapsamında Demokratik Suriye Güçleri’yle (DSG) işbirliği konusunda geri adım atmazken, soruları da itinayla geçiştirmişti” diyen İngiliz gazetesi, “Tillerson’ın ziyareti, ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve başlamasından bu yana Washington’dan Ankara’ya yapılan en üst düzey temas. ABD’de Donald Trump’ın başkan olmasının ardından ilişkileri yeniden ayarlamayı uman Ankara’da da diplomatlar, ziyareti hayal kırıklığı olarak niteledi” diye yazdı.
Tillerson’ın ABD ile Türkiye’nin ayrı düştüğü konularda ‘çok az adım attığını’ yazan gazete, Çavuşoğlu’yla düzenlenen ortak basın toplantısında, havadaki gerilimin belirgin bir şekildehissedildiği yorumunu yaptı.
ABD’nin Rakka operasyonunda YPG’yi desteklemesinin kaçınılmaz olduğunu savunan Financial Times, “Türkiye, Çarşamba günü Fırat Kalkanı operasyonunu sonlandırdı, dolayısıyla Rakka’nın ve Menbiç’in kontrolünü ele geçirerek, Suriye’nin kuzeyinde 5 bin kilometrekarelik bir güvenli bölge yaratma planından da vazgeçmiş oldu” dedi.
Türkiye’nin ABD’den Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’in iadesini istediğini de kaydeden gazete, ABD’li yetkililerin Türk yetkililere, Gülen’in iadesiyle ilgili sunulan kanıtların, sayfa sayısı olarak çok olsa da, yetersiz olduğunu söylediğini aktardı.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-