NEW YORK TIMES: “TÜRKİYE-ALMANYA GERGİNLİĞİ BİTER Mİ?


Türkiye’deki 16 Nisan anayasa değişikliği referandumuna birkaç hafta kala Ankara’dan gelen bundan böyle Almanya’da kampanya yapılmayacağı açıklamaları, yurt dışında dikkat çekti. New York Times gazetesi, Türk Hükümetinin bir yön değişikliği olarak değerlendirdiği karardan sonra iki ülke arasındaki kavganın azalması olasılığından söz etti.
ANKA’ya göre, Amerikan New York Times Salı günü açıklanan Almanya’da kampanya yapmama kararının zamanlanmasına vurgu yaptığı haberinde bu gelişmenin Nazi benzetmelerinin kesin biçimde durması gerektiğini söyleyen Alman Şansölyesi Angela Merkel’in Pazartesi günü yaptığı sert uyarının ardından geldiğinin altını çizdi.
Türkiye’nin kararının son günlerde Türkiye’nin ihtilaflarının Alman sokaklarına sıçraması olasılığından gittikçe daha kaygılı olan birçok Alman politikacısı tarafından olumlu karşılandığını vurgulayan gazete şöyle devam etti:
“Merkel Pazartesi günü konuşurken Dışişleri Bakanı’nın Türk şirket yöneticileriyle buluşuyordu. Almanya, Türkiye’nin Avrupa’daki başlıca ticaret ortağı ancak bu durumun Pazartesi günü yapılan konuşmalar yada da Salı günkü açıklamasında bir rol oynayıp oynamadığı belli değil”.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-