RUSSIA TODAY: “TÜRKİYE- RUSYA’YA YAKINLAŞTIĞI İÇİN CEZALANDIRILIYOR”


Rusya’da Türkiye ile Almanya ve Hollanda gibi bazı AB ülkeleri arasında yaşanan kriz, yakından izleniyor. Russia Today’nın ihtilafı irdelediği programda “AB, Türkiye’yi, NATO’nun 1 numaralı düşmanı olan Rusya ile ilişkileri düzelttiği için cezalandırıyor” dedi.
ANKA’ya göre; Russia Today kanalı, “Uzmanlar, RT’e AB’nin Türkiye’ye yönelik diplomatik baskılarının, Ankara’nın Rusya ile daha iyi ilişkiler arayışına girdiği ve Batı’ya daha az bağlılığını gösterdiği için bir ceza olduğunu söylüyorlar” diye ykaydetti.
Uzmanların Türkiye’nin Avrupa ile ilişkilerinin hiçbir zaman o kadar dibe vurmadığı yönündeki görüşlerinin de yansıtıldığı programda AB ile Türkiye arasında patlak veren skandal vurgulanırken Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi ülkelerce Türk siyasilerine yönelik olarak alınan önlemlere de dikkat çekildi.

Böylece Türk siyasilerinin yurt dışında kampanyayı yürütme girişiminin bazı Avrupa ülkelerince engellendiği belirtildiği programda bu engellerin "Türkiye’nin, geçen yılda gerçekleşen darbe girişimi sonrası Ankara’nın muhaliflere yönelik baskılarını eleştirmiş olan ülkelerin referandumu zedelemeye yönelik ortak bir çabası olduğunu iddia etmesine yol açtığı yorumu da yapıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-