NEW YORK TIMES: “ERDOĞAN-TILLERSON GÖRÜŞMESİ ZORLU OLABİLİR”

New York Times gazetesi; Tillerson’un Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğine dikkat çektiği haberinde, “Erdoğan ile buluşma Tillerson en zorlu görüşmesi olabilir” dedi.
New York Times gazetesi, “Rex Tillerson Daha önce Meksika ve Çin Cumhurbaşkanları ile bir araya geldi ve İslam Devleti ile savaşan 68 ülkenin bir toplantısına evsahipliğini yaptı ama Rex Tillerson, Dışişleri Bakanlığını üstlenmesinden bu yana geçen kısa süre içinde yaptığı hiçbir görüşme Perşembe günü Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme kadar hassas olmayacak” yorumunu yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’nin Rakka planına ilişkin ciddi çekincelerinin bulunduğunu ifade eden ABD’li gazete, “Türkiye, ABD’den Fethullah Gülen’in iadesini istedi. Tüm bu zorluklar en tecrübeli diplomat için bile bir sınav oluşturacak” diye yazdı.
Uzmanların Tillerson’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacak görüşmelerde hata yapılmamasının önemini vurguladıklarını kaydeden gazete, Obama Yönetimi döneminde geçen yıl Türkiye’yi üç defa ziyaret eden, ABD eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken’in ‘Daha önemli veya daha çetrefilli bir ilişkiyi düşünmek zordu’ şeklindeki sözlerine de yer verdi.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-