MOODY’S 14 BANKANIN NOT GÖRÜNÜMÜNÜ NEGATİFE ÇEVİRDİ


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatife çekmesinin ardından 14 bankanın görünümünü de düşürdü.
Kuruluş geçen hafta Türkiye’nin yatırım yapılabilir kategorinin bir altında olan ‘Ba1’ kredini notunu teyit etmiş,  görünümünü ise durağandan negatife indirmişti.
Moody’s Türkiye’de faaliyet gösteren Akbank, Alternatifbank, HSBC, ING Bank, Finansbank, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, TSKB ve GRI ExportCredit Bank of Turkey olmak üzere 14 bankanın kredi notunu sabit tutarken not görünümlerini negatife revize etti.
Açıklamada bu bankalara ilişkin değerlendirmeye, Türkiye’nin kredi notu görünümünün geçtiğimiz hafta durağandan negatife indirilmesinin yol açtığı belirtildi.
Ekonomik görünümün Eylül ayından bu yana ‘ciddi kötüleştiğini’ belirten kuruluş, bu gelişmelerin bankaların varlık kalitesi, gelir üretimi ve sermayelerini negatif etkilemesine neden olacağı ifade edildi.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-