FINANCIAL TIMES: “TÜRK EKONOMİSİ SIÇRADI”

Türk ekonomisinin geçen yılın dördüncü çeyreğinde gösterdiği beklenenden yüksek büyüme, yabancı basında hemen yansımasını buldu. İngiliz gazetesi, Türk ekonomisinin yüzde 3,5 oranındaki güçlü sıçramasına dikkat çekti.
Ekonomi gazetesi Financial Times, sitesinde Türkiye’de GSYH büyümesine “Türkiye’de ekonomik büyüme, yılın sonunda beklenenden çok daha iyi bir toparlama göstererek finansal krizden bu yana en kötü üç aylık daralmasını yok etti” sözleriyle vurgu yaptı.
İngiliz gazetesi, geçen yıl bir dizi siyasi ve güvenlik kaygılarıyla kuşatılmış" Türk ekonomisinin geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8’lik bir düşüş gösterdiğine işaret ettikten sonra dördüncü çeyreğe ilişkin yüzde 1,9 büyüme beklentilerini anımsattı.
Financial Times,  yıllık yüzde 2,9 büyümenin de beklenen yüzde 2,2’den yüksek olduğunun altını çizdiği haberinde 15 Temmuz darbe girişiminden sonra turistleri ülkeden uzaklaştıran ve para biriminin rekor düşük düzeylere iten bir gerileme döneminin yaşandığını belirtti.

Ancak 2016 yılının sonundaki canlanma işaretleri, zayıf döviz kurunun ekonominin bazı sektörlerini ciddi bir yavaşlamadan korumaya katkıda bulunduğunu gösteriyor" değerlendirmesine yer verildiği haberde "yavaşlayan büyümeye rağmen Merkez Bankası’nın lirayı desteklemek amacıyla Kasım ve Ocak aylarında faiz oranlarını artırmak zorunda kaldığına dikkat çekildi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-