NEW YORK POST: “ERDOĞAN, REFORMLAR İLE ÜLKEYİ BİN YIL GERİYE GÖTÜRÜYOR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Demokratikleşme Paketini’ ele alan  New York Post gazetesi, “Erdoğan, reformlar ile Türkiye’yi bin yıl geriye götürüyor” diye yazdı.

ABD’de yayınlanan New York Post gazetesi,Erdoğan, reformlar ile Türkiye’yi bin yıl geriye götürüyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve çevresindeki askeri ve aydın elit  birçok etnik topluluk arasındaki başlıca bağ olarak İslam’ın yerine Türk yurtaşlığını getirdi. Son 90 yılda bu proje yüzde 100 başarılı olmasa da vatandaşların çoğu arasında güçlü bir bağ duygusu yaratmayı başardı. Erdoğan bu bağı  zedelemeye niyetlendi” şeklinde kaydetti.

Gazete haberine şöyle devam etti:

“Paket ilk olarak Çerkezler gibi birçok kesimin kimliklerini azınlık olarak yeniden tanımlamaya cesaretlendirdi. Ancak buna karşı paket Kürtler gibi 90 yıldır kendi kimliklerini korumaya başaran azınlıklara ise pek bir şey getirmedi.  Çok az şey elde eden diğer gerçek bir azınlık Aleviler oldu. Ermenilere de hiçbir şey sağlamadı”.

“Erdoğan’ın stratejisinin ikinci başlıca unsuru olarak İslami tabanı yeniden canlandırmak gösteriliyor” diyen ABD’li gazete, “Dolaylı olarak Erdoğan, Türklere, kendilerini laik bir devlet olarak görmekten vazgeçip Sünni çoğunluğun hakim olduğu bir devlette yaşayan azınlıkları olarak görmelerini söylüyor. Buna Neo Osmancılık diyebilirsiniz. Türklerin çoğunluğu ise Erdoğan’ın efsane bir İslami devleti yeniden yaratma hayalini paylaşmalarının kuşkulu. Türkiye’nin cumhuriyetçi ve laik kimliğini yeniden tanımlama çabası, bu kimliği canlandırabilir” yorumunda bulundu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-