AMERİKA’NIN SESİ: “ERDOĞAN’IN SERT ELEŞTİRİLERİ, İHSANOĞLU’NU CİDDİ TEHDİT OLARAK GÖRMESİNDEN KAYNAKLANIYOR”


Amerika’nın Sesi, Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini irdelediği haber analizinde, “Gözlemciler, Başbakan Erdoğan’ın eleştirilerini sertleştirmesinin Türk toplumundaki sosyal ve dini bölünmeleri gidermek için aday olduğunu vurgulayan İhsanoğlu’nu ciddi bir tehdit olarak görmesinden kaynaklandığını söylüyorlar” dedi.
Amerika’nın Sesi, “Türkiye, toplumun laik ve dindar kesimleri arasındaki gerginlikler yüzünden sarsılmış bulunuyor. Gözlemciler, Başbakan Erdoğan’ın eleştirilerini sertleştirmesini, Türk toplumundaki sosyal ve dini bölünmeleri gidermek için aday olduğunu vurgulayan İhsanoğlu’nu ciddi bir tehdit olarak görmesine bağladığını söylüyor” ifadelerini kullandı.
İhsanoğlu’nun  kutuplaşmayla mücadele planladığı yorumunu yapan Amerikan Kongresi’nin finansörlüğünü yaptığı Amerika’nın Sesi, “Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu doğal bir politikacı değil. Daha çok akademisyen ve dokuz yıl İslam İşbirliği Örgütü’ne başkanlık eden bir diplomat. Ülkenin iki büyük muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’yle Milliyetçi Hareket Partisi, cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı İhsanoğlu’nu destekliyor. Ancak İhsanoğlu’nu, seçmenleri ikna edebilmek için zorlu bir mücadele bekliyor. Yumuşak konuşan 70 yaşındaki İhsanoğlu seçim kampanyasını açarken Türk toplumundaki sosyal ve dini bölünmeleri gidermek için aday olduğunu vurguladı. İhsanoğlu, cumhurbaşkanı olursa türban takan muhafazakar bir Müslüman kadına ya da Gezi Parkı protestolarına katılan bir kişiye hakaret edilmesine ya da haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceğini söyledi” şeklinde kaydetti.

“Türkiye, toplumun laik ve dindar kesimleri arasındaki gerginlikler yüzünden sarsılmış bulunuyor. Üç dil konuşan seçkin bir akademisyen olan İhsanoğlu kendisini bu iki kesim arasında köprü kuracak bir kişi olarak  takdim ediyor” diyen Amerika’nın Sesi, “İhsanoğlu, üçüncü aday, Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş gibi büyük mali desteğe sahip başbakana kıyasla sınırlı kaynaklara sahip ve gözlemciler bunun İhsanoğlu için önemli bir dezavantaj yarattığını söylüyorlar. Resmi ve özel medya başbakanı desteklediğinden İhsanoğlu’nun, dindar kişiliği nedeniyle oy çalabileceği Erdoğan’ın muhafazakar seçmen kitlesine ulaşma yeteneği kısıtlı kalıyor. Bazı danışmanları, Erdoğan’ın seçimi ilk turda kazanacak oyu kolayca alacağını söylüyorlar” ifadeleriyle haber analizini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-