GENERAL ANZEIGER: “ERDOĞAN’IN ŞÜPHE UYANDIRAN DEMOKRASİ ANLAYIŞINDAN KAYNAKLI, TÜRKİYE VE ALMANYA HÜKÜMETLERİ DOST OLAMAZ”


General Anzeiger gazetesi de “Türk ve Alman hükümetlerinin ‘dost’ sayılamayacağı kesin. . Bunun nedenleri var: Güvenlik makamlarının ağır insan hakları ihlalleri, Erdoğan’ın şüphe uyandırıcı demokrasi anlayışı ve çok uzak olmayan bir geçmişte kayırıcılık suçlamasına karşı kendini savunmak zorunda kalmış olması” dedi.

Alman gazetesi, “Türkiye her ne kadar askerî pakt ortağı olsa da her zaman çok daha önemli bir ticaret ortağı, aynı zamanda buraya göç eden Türkler ve Kürtler üzerinden Almanya ile birçok bağlantı noktası olan bir ülke. Lakin Türk ve Alman hükümetlerinin ‘dost’ sayılamayacağı kesin. Merkel’in Ankara’daki mevkidaşına olması gerektiği bir mesafesi bulunuyor. Bunun nedenleri var: Güvenlik makamlarının ağır insan hakları ihlalleri, Erdoğan’ın şüphe uyandırıcı demokrasi anlayışı ve çok uzak olmayan bir geçmişte kayırıcılık suçlamasına karşı kendini savunmak zorunda kalmış olması” diye yazdı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-