WASHINGTON POST: “ERMENİ HAKARET Mİ OLUYOR?"



 
 Washington Post gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisi için ‘Affedersin daha çirkinini söylediler. Ermeni dediler’ yönündeki sözlerine dikkat çektiği haberinde, “Erdoğan, çok yetenekli bir hatip olarak biliniyor ve bu belki sadece bir dil sürçmesinden ibarettir ama Ermeniler ile Türkler arasında yaşanmış tarih, yorumlarını özellikle düşüncesizce kılıyor. AKP, kapitalizm, milliyetçilik ve İslami yönetişimin karışımı ile bilinse de Türkiye’nin azınlık toplumları arasında önemli ilerleme sağlamış durumda” yorumunda bulundu.

Washington Post gazetesi, ‘Ermeni hakaret mi oluyor’ başlığını kullandığı haberinde, “Erdoğan’ın sözleri büyük bir tepki yarattı. Bazıları da Erdoğan’ı ırkçılık ile suçladı. Erdoğan, çok yetenekli bir hatip olarak biliniyor ve bu belki sadece bir dil sürçmesinden ibadettir ama Ermeniler ile Türkler arasındaki tarih, yorumlarını özellikle düşüncesizce kılıyor. AKP, kapitalizm, milliyetçilik ve İslami yönetişimin karışımı ile bilinse de Türkiye’nin azınlık toplumları arasında önemli ilerleme sağlamış durumda” şeklinde kaydetti.

Erdoğan’ın, Kürtlerin çoğunlukta oldukları Güneydoğu’da iyi bir desteğe sahip olduğuna, AK Parti’nin de Kürt dil ve kültürel haklarını destekleyen politikalarını izlediğini kaydeden Amerikan gazetesi, “Erdoğan, cumhurbaşkanı olmak istiyorsa eğer, Kürtlerin desteği hayati olacak. Erdoğan’ın seçim öncesi Ermenilere de uzanmak istediği yönündeki işaretler de bulunuyor. Bütün bunlara rağmen Erdoğan, defalarca etnik ve dini farklılıklardan söz etti. Erdoğan’ın bu yaklaşımı, Sünni İslam tabanındaki desteğini güçlendirmeye yönelik gibi göründü” değerlendirmesiyle haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-