RUM KESİMİ: “TÜRKİYE, SONUNDA KIBRIS SORUNUNA YAPICI KATKIDA BULUNABİLİR”


 

Güney Kıbrıs Rum Hükümet Sözcüsü Nicos Christodoulides, Türkiye’nin sonunda Kıbrıs sorununa barışçı bir çözüm için yapıcı katkıda bulunabileceğini umut ettiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez doğrudan yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turdan zaferle çıkmasını yorumlaması istenen Christodoulides, Kıbrıs Haber Ajansı’na  Türkiye’de seçimin sonuçlarının Türk halkı için önemli bir mesele olduğunu ve buna tamamen saygı duyulduğunu söyledi.

AB Haber’in aktarımına göre, Nicos Christodoulides, “Umudumuz Türkiye’nin sonunda, Kıbrıs sorununa barışçı bir çözüm, adanın bütün sahiplerinin Avrupa Birliği’nin diğer vatandaşları gibi aynı haklara sahip olabileceği, müdahaleyi ve KKTC’yi sona erdirecek bir çözüm için yapıcı bir katkıda bulunmasıdır” şeklinde konuştu.

Hükümet Sözcüsü şöyle devam etti:

“Avrupa Türkiye için bölgedeki politikasının ülkeyi sürüklediği çıkmazdan çıkarabilecek yegâne yoldur. Ankara için Avrupa’ya yol tek yönlüdür ve sadece insan haklarına saygı göstermesi, Kıbrıs ve diğer Avrupa Birliği üyelerine yönelik yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde açılabilir. Aksi olursa Türkiye Avrupa’dan uzak, ciddi engellerle karşı karşıya kalacak ve tabii ki demokrasi yolunda, ülkenin bölgedeki ilişkileri gerilemeyle karşı karşıya kalacaktır. Türkiye halkından bedelini ödemesi istenecektir”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-