DIE WELT: “TÜRKİYE, HABER YAPAN GAZETECİLERİ YARGILAYARAK REHİNE KRİZİNİ ÇÖZDÜ”


 

IŞİD’i irdeleyen Alman Die Welt gazetesi, Arapların dışında IŞİD’e en çok Türklerin katıldığını belirtti. Gazete ayrıca, “Haftalardır Türkiye’nin Musul Başkonsolosu da dahil 50 personel IŞİD’in elinde rehin. Ama, Ankara sorunu çoktan çözmüş durumda. Kim rehineler konusunda haber yaparsa, soluğu mahkemede alıyor. Böyle olunca, kamuoyunda rehine sorunu diye de bir şey yok” diye yazdı.

Die Welt gazetesi, ‘IŞİD’in Türk Birliği’ başlığını kullandığı haberinde, “IŞİD’e Avrupa’nın bir çok ülkesinden militan katılımı olmasına karşın, Arap olmayan ülkelerden IŞİD saflarında savaşanlar en çok Türkler oldu. Avrupa ülkelerinin istihbarat birimlerine göre, Avrupa’dan bin 200 dolayında militan Türkiye üzerinden Suriye’ye geçerek IŞİD saflarına katıldı. Militanlar, savaştıktan sonra yine Türkiye üzerinden Avrupa’ya geri döndü. Bunun AB ile Türkiye ilişkilerini yakın zamanda olumsuz etkilemesini kılacak.  Ankara’nın elindeki bilgilere göre, IŞİD saflarına katılan Türk vatandaşlarının sayısı bini aşmış durumda. 10-15 bin dolayında olduğu tahmin edilen IŞİD militanlarının en az yüzde 10’u Türk. Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya ve diğer Avrupa ülkelerinin vatandaşı olan Türk kökenlilerden de IŞİD’e katılım var. Böylece IŞİD içerisinde Türk unsuru önemli bir yer tuttu. Basında yer alan ve IŞİD komutanlarına ait olduğu öne sürülen kimi iddialara göre, çok sayıda Türk kökenli IŞİD tarafından eğitildikten sonra tekrar Türkiye’ye döndü. Türkiye’de pasif durumda bekleyen militanlar zamanı geldiğinde Türkiye içerisinde harekete geçecek” dedi.

Türkiye’nin IŞİD’e, Esad’a karşı savaşması konusunda başından beri destek verdiğini ancak şimdi IŞİD’in Türkiye’yi tehdit eder hale gelmesinin tam bir ironi olduğunu kaydeden Alman Die Welt gazetesi, “Haftalardır Türkiye’nin Musul Başkonsolosu da dahil 50 personel IŞİD’in elinde rehin. Ama, Ankara sorunu çoktan çözmüş durumda. Kim rehineler konusunda haber yaparsa, soluğu mahkemede alıyor. Böyle olunca, kamuoyunda rehine sorunu diye de bir şey yok” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-