DEUTSCHE WELLE: “DEMİRTAŞ, SÖYLEM VE VAATLERİYLE SIRADIŞI BİR ADAY”


 

Deutsche Welle, Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, “Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üç adaydan biri olan Selahattin Demirtaş’ın farklı söylem ve vaatleri ile sıra dışı bir cumhurbaşkanı adayı” dedi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, “Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üç adaydan biri olan Selahattin Demirtaş’ın farklı söylem ve vaatleri ile sıradışı bir cumhurbaşkanı adayı. HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş düzenlediği mitinglerde sadece kendi gibi Kürt yurttaşların değil tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Cumhurbaşkanı olacağını ve hiç kimseyi ayrıştırmayacağını vaat etti. 41 yaşındaki Demirtaş aynı zamanda üç aday içinde açık ara en genç isim. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Gezi Parkı gösterilerinde açık bir şekilde göstericilerin yanında yer almamış olmakla suçlanan Demirtaş’ın seçim şarkısı, bu algıyı kırmak için Gezi sürecine destek veren mesajlar içeriyor” şeklinde kaydetti.

Demirtaş’ın, verdiği mülakatlarda, Çankaya Köşkü’ne seçilmesi halinde etnik ve dini azınlıkların hakkını gözeteceğini, kadınların ve de eşcinsel azınlığın toplumda eşit yurttaşlar olarak var olmaları için mücadele edeceğini söylediğine dikkat çeken Deutsche Welle, “Özellikle eşcinsellere doğrudan hitap ederek Türkiye’de bir tabuyu da yıkıyor. Selahattin Demirtaş’ın önemsediği bir başka konu da yerel idarelere daha fazla yönetim hakkı tanınması. Demirtaş, özellikle Kürtlerin yoğun olarak yaşadıkları bölgede ana dilde eğitim ve siyasete katılım taleplerini sık sık dile getirdiğini ve PKK’nın adamı suçlamalarını ise reddetti. Yapılan tüm anketlerde Çankaya Köşkü’ne çıkma şansı sıfıra yakın olan Selahattin Demirtaş’ın adaylığı bile önemli bir dönemeç Türk siyasetinde. Özellikle yurt dışında yapılan "Kürt Obama’ benzetmesi, Demirtaş açısından büyük olasılıkla mutlu sonuca ulaşmayacak olsa da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu ile girdiği bu rekabet bile seçim yarışına ayrı bir renk kazandırmışa benziyor” değerlendirmeleriyle haberini noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-