WALL STREET JOURNAL: “ERDOĞAN, SEÇİM SONRASI CİDDİ MEYDAN OKUMALARLA KARŞI KARŞIYA KALACAK”


Wall Street Journal gazetesi, “Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı makamına ilişkin hedefleri için Türkiye’de siyasi gücün niteliğini değiştirebilir” dediği haberinde, seçim sonrasına ilişkin, “Erdoğan,  geleneksel bölgesel ittifakların çöküşü, Türkiye’nin güney sınırında yoğun çatışmalar, cihatçı köktenciliğin yükselişi,  Kürtlerle barış süreci ve ekonomik büyümenin yavaşlaması gibi  meydan okumalarla karşı karşıya kalacak” diye yazdı.
Amerikan Wall Street Journal, “Erdoğan, cumhurbaşkanlığı yetkilerini, makamı modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhurbaşkanı olduğu 1930 yıllarının son döneminden bu yana en prestijli makama dönüştürmeye söz verdi. Bu ise, Türkiye’deki siyasi gücün niteliğini değiştirebilir. Türkiye NATO üyesi, Suriye, Irak, Gazze ve Ukrayna ihtilaflarının tüm ciddiyetiyle devam ettiği bir bölgede Washington’un, kilit müttefiki. Ayrıca Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra AKP’ni gündemi belirlemeye devam edecek” dediği haberine şöyle devam etti:

"Türkiye’nin bölgesel bir lider olma çabaları başarısızlıkla sonuçlanarak Mısır, İsrail ve Suudi Arabistan ile geleneksel ittifaklara zarar verdi. Irak ve Suriye olmak üzere, güney sınırında ihtilaflar tüm yoğunlukla sürerken Türkiye ayrı zamanda cihatçı köktendincilikle karşı karşıya. Türkiye ayrıca ülkenin Kürt azınlığı ile hassas barış görüşmeleri içinde. Buna ek olarak Türkiye’nin ekonomik büyümesi de yavaşladı. Ancak Erdoğan, muhafazakar Müslümanlar arasında büyük bir destek tesis etti. Başbakan, kamuoyunu kutuplaştırdı ama Türklerin çoğunu yükselen yaşama standartları ve genişletilmiş dini özgürlüklerin, onun liderliğine ayrılmaz biçimde bağlı olduğu konusunda ikna etmeyi başardı”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-