NEUE RUHR: “İLK KEZ SURİYE, TÜRKİYE VE IRAKLI KÜRTLER BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORLAR”


Irak’taki son gelişmeleri ele alan Neue Ruhr gazetesi, “Teröristlerin ilerleyişi sürüp gitmeyecek. İlk kez Suriye, Türkiye ve Iraklı Kürtler birlikte mücadele ediyorlar” diye yazdı.
Gazete ayrıca, “Kürt savaşçılara ve Irak ordusuna silah temini önemli. Ancak mültecilere gıda maddeleri, battaniye, çadır temin edilmesi daha da önemli. 10 binlerce insanın hayatı söz konusu” ifadelerini kullandı.
Alman gazetesi haberine şöyle devam etti:
 “Teröristlerin ilerleyişi sürüp gitmeyecek. İlk kez Suriye, Türkiye ve Iraklı Kürtler birlikte mücadele ediyorlar. Bir zamanlar ‘İslam Devleti’ ile ittifak içinde olan Sünni milisler, Taş Devri İslamcılarına karşı Musul ve Irak’ın diğer kentlerinde isyan ediyor. Kutsal olmayan ‘halifeliğin’ çöküşü sadece bir zaman meselesi. Ne var ki mültecilerin zamanı yok. Acilen yardıma ihtiyaçları var. İş Birleşmiş Milletler ve ulusal hükümetlere düşüyor. Kürt savaşçılara ve Irak ordusuna silah temini önemli. Ancak mültecilere gıda maddeleri, battaniye, çadır temin edilmesi daha da önemli. 10 binlerce insanın hayatı söz konusu.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-