FINANCIAL TIMES: “ERDOĞAN’IN GALİBİYETİ DURUMUNDA, YENİ HÜKÜMETİN KALİTESİ KONUSUNDA KUŞKULAR OLUŞACAK”


Financial Times gazetesi, Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beklendiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın galip çıkması durumunda kurulacak hükümetin kalitesi ile ilgili kuşkuların olacağını yazdı.
İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, “Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beklendiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın galip çıkması durumunda kurulacak hükümetin kalitesi ile ilgili kuşkular var. Yeni hükümete ilişkin başlıca meselelerden biri Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kaderi” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu büyük sorulardan biri; Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini kimin kazanacağı değil, zaten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan büyük favoridir, seçimin ardından ülkenin ne gibi bir hükümeti olacağıdır” diye yazan İngiliz gazetesi, “Erdoğan ülkeyi yönetmeye devam etme arzusunu net bir biçimde ortaya koysa da yeni bir hükümetin kurulması gerekecek ve  o hükümete ilişkin en büyük meselelerden biri de, uluslararası alanda saygı duyulan ve son dönemde hayal kırıklığını ima etmiş olan, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kaderidir. Babacan, yabancı yatırımcılar için bir güven kaynağıdır ve genellikle, mali disiplinin, yapısal reformun ve bağımsız bir merkez bankasının önemi gibi, onların beğendikleri mesaj ve politikalara vurgu yapıyor. Üç dönemde milletvekili olarak görev yapmış olan Babacan, muhtemelen gelecek yılda yapılacak olan genel seçimlerin ardından hükümetten çıkacak” şeklinde kaydetti.
Şirket yöneticileri ve yatırımcılarının, bir süre için siyasi sahneden ayrılacak gibi görünen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesi altında olsa da Pazar seçimleri ardından oluşturulacak hükümette Babacan’ın yer alacağını umduklarını kaydeden gazete, ‘O zaman Çarşamba geç saatlerde yaşandığı gibi görünen terslik ne demek?’  sorusunu sorduğu analizinde Bank Asya olayına da yer verdi.
Gazete şöyle devam etti:

“Babacan’ın Ziraat Bankası’nın Bank Asya’yı almak için görüşmeler yaptığı açıklaması, Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Yiğit Bulut tarafından yalanladı. Bulut, adeta Babacan’a tezat oluşturuyor. Bulut, faiz lobisi kavramını öne sürmekle tanındı. Ekonomi konusunda Yiğit Bulut, Ali Babacan’dan daha yetkili olarak konuştuğu için Türkiye, yatırımcılarını düşündürebilir. Başbakan’a gelince, Erdoğan’ın Perşembe günü verdiği mesaj, Babacan’dan çok Bulut’a yakın gibi. Erdoğan, ana ekonomik teoriye hücumunu sürdürerek bir Türk işadamları toplantısında faiz oranlarının enflasyonun en büyük nedeni olduğunu söyledi”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-