GAZETECİLERİ KORUMA KOMİTESİ: “TÜRKİYE’DEKİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KRİZİNDEN KAYGILIYIZ”


 

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek “Türkiye’deki basın özgürlüğü krizinden kaygılıyız. Hükümetin basın özgürlüğünü teminat altına almaması ulusunuzun büyük gücüne darbe vuruyor”dedi.

Merkezi New York’ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi, Adalet Bakanlığı aracılığıyla Erdoğan’a elden ulaştırılan mektubunda, “Türkiye’deki basın özgürlüğü krizinden kaygılıyız. Hükümetin basın özgürlüğünü teminat altına almaması ulusunuzun büyük gücüne darbe vuruyor. Aradan geçen bir yıla yakın süreye karşın, ülkedeki medya ortamı çok zorlu. Aslında Türkiye’ye aşağıdaki konularla ilgili olarak yeni kaygılarla dönüyoruz:

“Gazetecilerin işlerini yapmaları karşılığında hapsedilmesi ve hükümet politikalarını sorgulayan haberler terörle ilişkilendiriliyor. İktidarın en üst düzey isimlerinin basın karşıtı söylemleri hevesli savcıları eleştirel yaklaşıma sahip olanların peşine düşme konusunda cesaretlendiriyor. Hassas başlıklar ve haberlerin hükümetin hamlesiyle sansürleniyor. Sosyal medyanın kısıtlanmasına dair resmi ağızlardan tehditler geliyor” .

Türkiye’nin 1 Aralık 2012’de yayınlanan küresel hapisteki gazeteciler raporunda, hapisteki 49 gazeteciyle dünya birincisi olduğuna dikkat çekilen mektupta, “Gezi Parkı eylemleri sırasında da gazetecilerin engellendiğini, medyadaki işten atılma ve istifaya zorlanma vakalarından da kaygı duyuluyor. Yargılanmayı bekleyen tüm tutuklu gazetecilerin vakit geçirilmeden salıverilmesi, geniş kapsamlı terörle mücadele ve ceza yasası uyarınca hapis cezası alan gazetecilerin davalarının yeniden incelenmesi, hükümetin politikalarını sorgulayan haberlerin terörle eş tutulmasına son verilmesi gerekiyor” denildi.

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-