RUDAW: “ÖCALAN’IN KARİZMATİK LİDER ROLÜNE SON VERİLEBİLİR”


 

Rudaw gazetesi, PKK liderlerinden  Cemil Bayık’ın Öcalan’dan çok farklı bir dil konuştuğunu belirterek,  “Bayık’ın stratejisinin  izlenmesi durumunda  PKK yalnızlaştırılmakla kalmayacağı gibi Öcalan’ın karizmatik lider rolüne de son verilecek” diye yazdı.

Erbil merkezli Rudaw gazetesi, “PKK’nın karışık mesajları” başlıklı haberinde, “Türkiye ile barış sürecinin kritik bir aşamasına girip Suriye’deki Kürtlerin tarihinin belirleyici bir döneminin yaşandığı süreçte  PKK komutanı olarak ılımlı olarak nitelen Murat Karayılan’ın yerine Cemil Bayık’ın getirilmesi bir çok kişi için şok oldu. Bayık, PKK için her zaman radikal bir lider olarak tanındı ve seçildikten sonra da barış sürecine ilişkin verdiği demeçlerinde İmralı’dan gelen ılımlı sesten çok farklı bir dil konuştu” diye yazdı.

PKK’nın yeni tutumunun Suriye’deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Türkiye’deki Barış ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) kafaların karışmasına neden olduğunu öne süren Rudaw, “Öcalan, silahlarla Türkiye üzerinde daha fazla baskı yapılamayacağı kanısına vararak barış sürecinin aracılığıyla kendi özgürlüğünü ve Kürt halkının haklarını garantilemeyi amaçladı. Cemil Bayık’ın ise, Öcalan’ın süreç için bir son tarih olmamasından yararlanarak son süreleri kendisi belirledi ve  bu da BDP liderleri ve Öcalan’ı bile zor duruma soktu” yorumunda bulundu.

Gazete haberini, “PKK şimdi önemli bir kavşakta. Silahlı bir grup olarak kalıp militanca politikaları izlemek mi istiyor yada sivil bir örgüte dönüşüp barış için çalışmak mı? Bayık’ın stratejisinin izlenmesi ve Türkiye ile savaşın yeniden başlaması olasılığı, sadece PKK’yı yalnızlaştırmakla kalmaz aynı zamanda Öcalan’ın karizmatik lider olarak rolüne son verir” değerlendirmesiyle noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-