CNN INTERNATIONAL: “EL KAİDE MİLİTANLARININ HATAY’DAN SURİYE’YE GİZLİCE GEÇİŞİ GÖRÜNTÜLENDİ”



Amerikan CNN televizyonu, El Kaide militanlarının Hatay’dan Suriye’ye gizlice geçişinin görüntülendiğini kaydetti.

Amerikan CNN International televizyonu, “El Kaide militanlarının Hatay’dan Suriye’ye gizlice geçişleri görüntülendi. Görüntülerde, El Kaideci olduğu ileri sürülen kişileri taşıyan uçakların Hatay Havalimanı’na inişi, Moritanya, Libya, İngiltere gibi yerlerden gelen erkeklerin Suriye sınırındaki tellerden geçişi görülüyor” dedi.

El Kaide militanları olduğu iddia edilen  kişileri sınıra götüren bir insan kaçakçısının ve savaşmak için Suriye’ye gittiğini anlatan bir Iraklının açıklamalarına da yer verilen haberde, “Söz konusu kişilerin güvenli evler denilen yerlerde barındıklarını ifade edilirken, “Hatay Havalimanı’na inenlerin çoğu konuşmak istemiyor ancak Libya’nın Bingazi kentinden gelen bir çift Suriye’ye gittiklerini açıkça söylediklerini anlatıyor. İbrahim diye anılan insan kaçakçısı, son birkaç aydır yaklaşık 400 kişiyi sınırdan geçirdiğini, özellikle geçen ağustos ayında Şam yakınlarında meydana gelen kimyasal saldırıların ardından gizlice Suriye’ye geçenlerin neredeyse 3 kat art tığını söylüyor” denildi.

Sınırı geçenlerden birinin “Savaşımız Batı ile, sessizlikleri suç ortağı oldukları anlamına geliyor” şeklindeki sözlerinin de aktarıldığı haberde,  “Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü ise Hürriyet gazetesinin sorusu üzerine söz konusu haberin 23 gün önce yayınlandığını, haberin içinde Türk yetkililerin radikal unsurların geçişlerine göz yumulduğuna ilişkin iddiaları yalanlayan ibareler olduğuna dikkat çekti” ifadeleri yer aldı.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-