FINANCIAL TIMES: “GÜLEN’LE GERGİNLİK SÜRERSE ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLEMEYEBİLİR ANCAK, CUMHURBAŞKANLIĞINA ÇIKSA DA OTORİTESİ DARBE ALIR”



FINANCIAL TIMES: “GÜLEN’LE GERGİNLİK SÜRERSE ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLEMEYEBİLİR ANCAK, CUMHURBAŞKANLIĞINA ÇIKSA DA OTORİTESİ DARBE ALIR”
Financial Times gazetesi Gülen-Erdoğan gerginliğini ele aldığı haberinde, “İslamcılar arasındaki bölünmeler, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına çıkışını tehdit ediyor” diye yazdı. Gazete ayrıca, “Gülen’le gerginlik sürerse Erdoğan seçimi ilk turda kazanamayabilir. Bu durumda sonunda cumhurbaşkanlığına çıksa bile Erdoğan’ın otoritesi darbe alır” yorumunda bulundu.

İngiliz Financial Times gazetesi, Erdoğan’ın Gezi protestolarının ardından daha kutuplaştırıcı bir lider haline geldiğini belirttiği haberine,  “Başbakan’ın sosyal muhafazakarlığını yansıtan öğrenci evlerine ilişkin açıklamaları kendi partisi içinde de tepki yarattı” ifadesini kullandı.

Dershaneleri kapatma hazırlığı nedeniyle Erdoğan’ın, Fethullah Gülen’le arasının daha da açıldığını kaydeden İngiliz Financial Times gazetesi, “Referandum öncesinde Erdoğan’ın desteklediği yeni anayasa için  “Ölüler bile mezardan çıkıp ‘evet’ demelidir” diyen Fethullah Gülen karara tepki gösterdi. Başbakan ise  Gülen hareketini kara propaganda yapmakla suçladı” dedi.

İngiliz gazetesi haberini şu ifadelerle noktaladı:

“Bazıları Erdoğan’ın bu adımını cumhurbaşkanlığı yarışı öncesinde bir güç gösterisi olarak görüyor: Gülen’in destekçilerine kendisine karşı çıkmaları halinde çıkarlarının riske gireceği mesajını veriyor. Gülen’in destekçileri daha uzlaşmacı bir figür olan Gül’ün belki başbakan olarak Erdoğan’ın bazı yetkilerini alacağını umudunu gizlemiyor. Fakat, Gülen’le gerginlik sürerse Erdoğan seçimi ilk turda kazanamayabilir. Bu durumda sonunda cumhurbaşkanlığına çıksa bile Erdoğan’ın otoritesi darbe alır”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-