Reuters Haber Ajansı, “Mesut Barzani’nin Diyarbakır gezisi



Reuters Haber Ajansı,Mesut Barzani’nin Diyarbakır gezisi, Ankara’nın yarı özerk bölge ile milyarlarca dolarlık enerji anlaşmasını tamamlaması ve komşu Suriye’deki kaosta Kürt militanların hırslarına yönelik ortak endişelerin dile getirilmesinin ardından geldi” yorumunda bulundu.

İngiliz haber ajansı Reuters, “Irak Kürdistanı başkanı, 20 yıldan fazla süre sonra Türkiye’nin güneydoğusuna yaptığı ziyarette, Başbakan Erdoğan’a destek çıkarak Türkiye’nin Kürtlerinden Ankara ile barış sürecine destek olmaları çağrısı yaptı. Mesut Barzani’nin Diyarbakır gezisi, Ankara’nın yarı özerk bölge ile milyarlarca dolarlık enerji anlaşmasını tamamlaması ve komşu Suriye’deki kaosta Kürt militanların hırslarına yönelik ortak endişelerin dile getirilmesinin ardından geldi” dedi.

AGENCE FRANCE PRESSE (AFP): “ZİYARETLE, HIZ KESEN BARIŞ SÜRECİNE İVME KAZANDIRLILMASI AMAÇLANIYOR”

AFP Haber Ajansı, Barzani’nin ziyaretine ilişkin, “Bu ziyaretle, hız kesen barış sürecine ivme kazandırılması amaçlanıyor” ifadesini kullandı.

Fransız haber ajansı AFP, “Erdoğan Iraklı Kürt liderle barış görüşmelerini başlattı. Türkiye Başbakanı, Kuzey Irak liderini ilk kez Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı topraklarda ağırladı. Bu ziyaretle, hız kesen barış sürecine ivme kazandırılması amaçlanıyor. Ankara Barzani’nin Türkiye’deki Kürtler arasındaki saygın imajını, onları müzakere masasına tekrar oturtmak için bir şans olarak görüyor” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-