KÖŞE YAZILARINDA GÜNDEM 19 TEMMUZ 2017

KÖŞE YAZILARI ile ilgili görsel sonucu
Abdülkadir Selvi, Hürriyet, "Kılıçdaroğlu ile Kontrollü Darbe işini konuştuk"

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu ile yaptıkları sohbet/söyleşiyi aktarıyor. Kılıçdaroğlu'nun sokak siyaseti konusunda kararlı olduğunu ve bunu mecliste  muhalefetin sesini duyuramaz hale gelmesiyle açıkladığını belirtti.

Selvi  söyleşi ile ilgili olarak "“Kontrollü darbe diyerek FETÖ’yle aynı dili kullanmakla eleştiriliyorsunuz” diye sorduk. “Kontrollü darbe” konusunda bir milim geri adım atmadı." bilgisini aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun“Kontrollü darbe sözünü referandumdan çok önce kullandım. Üstelik bizim bastığımız bir broşürde de geçiyor. Salı grup toplantısında da söyledim, hiç kimse itiraz etmemişti. ‘Niye bunu söylüyorsun’ da dememişlerdi. Bu benim düşüncem” dediğini yazan Selvi, Kılıçdaroğlu'nun  17-25 Aralık’tan sonra sizin FETÖ ile aynı noktaya geldiğiniz ileri sürülüyor”  sözüne karşılık “Hayatta FETÖ ile bir araya gelmedim. Bırakın fiziken bir araya gelmeyi, düşünsel olarak da gelmedim” yanıtını verdiğini yazdı.

 

Serpil Çevikcan, Milliyet, " FETÖ’den tek tip kıyafete, kritik toplantılarda konuşulanlar"

Serpil Çevikcan bugünkü yazısında 15 Temmuz'un yıldönümünden sonra ilk kez toplanan MGK'da ve ardından toplanan Bakanlar Kurulu toplantısında üç ana gündemin ele alındığını belirtti.  FETÖ, PKK, Suriye-Irak...

Çevikcan  bu iki önemli toplantıda FETÖ ile ilgili yapılan değerlendirmeleri 4 ana başlık altında özetledi.

1- Toplantılarda dile getirilen, FETÖ ile mücadelede önemli ölçüde başarı sağlandığı, sivil ve askeri bürokraside büyük oranda temizlik yapıldığı ve mücadelenin tavizsiz süreceği...

2- Gelirlerinin çok büyük bölümünü Türkiye’den sağlayan FETÖ’nün para musluklarının kesildiği, mücadelede en büyük başarının finansal ayakta sağlandığı... (Bugün Sabah'ta aynı konuyu köşesine taşıyan Okan Müderrisoğlu'nun yazı başlığı ise " FETÖ’nün 48 milyarı devletin kasasında"

 3-Davaların sonuçlanmasının hem dünyaya örgütü anlatmak hem de yurt dışındaki suçluların iadesi konusunda büyük kolaylık sağlayacağı ve Türkiye’nin elini güçlendireceği de toplantılarda konuşuldu. (Yargıtay, zaten yakın zamanda Erzurum’daki bir davayı kesin karara bağlayarak, FETÖ’nün anayasayı ortadan kaldırmaya çalışan bir silahlı örgüt olduğunu hüküm altına almıştı.)

 

Yılmaz Özdil... Sözcü ... 15 Temmuz'dan 15 Temmuz'a"

Yılmaz Özdil bugünkü yazısında 15 Temmuz sonrası süreçte hükümetin ve hükümete yakın isimlerin açıklamalarından somut örnekler vererek, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ ile değil Atatürk ile ve laikl cumhuriyet ile mücadele yürütüldüğü iddiasını dile getirdi.

 Murat Yetkin, Hürriyet, "Başbakana MİT söylemediyse kim söyledi darbeyi?"

Murat Yetkin bugünkü yazısında  dün Ertuğrul Özkök'ün köşesine taşıdığı tartışmayı sürdürdü.  Başbakan MİT Müsteşarı Fidan’ı 22.30 ile 23.00 arasında bir saatte, “22.40 olabilir” aradığını  ve kendisine darbe istihbaratının verilmediğini söylemişti. Oysa MİT'e darbe olabileceği istihbaratı o gün saat 16 gibi gelmiş ve saat 18'de de Genel Kurmay başkanlığında MİT ve Genel Kurmay başkanı o gün -15 Temmuz- "Darbe olabileceği" değerlendirmesi yapmıştı.

Buna rağmen başbakana neden darbe istihbaratının iletilmediği ve/fakat başbakan Binali Yıldırım'ın kendisine böyle bir istihbarat gelmemişse saat 22.03'de NTV'de "TSK içinde emir komuta ilişkisi dışında bir FETÖcü kalkışma olduğu" açıklamasını neye göre yaptığı sorusunu soran Yetkin, Başbakan'ın verdiği yanıtı da aktarıyor "Esas kanaati kendim oluşturdum. Cumhurbaşkanımızla istişare ederek, beraber konuştuk, bunun FETÖ’cülerin asker içerisinde bir kalkışması olduğu kanaatine vardık. (…) O anda doğru da olabilirdi, yanlış da.”

O an doğru da olabilirdi, yanlış da… Bu aslında müthiş bir cümle…"

Yetkin yazısını ise şu cümleyle bitiriyor: "Başbakan ise şikâyetini medya aracılığıyla dile getirmeye devam ediyor, biz de onun dediklerini yazmaya devam ediyoruz. Daha o geceye dair konuşulacak çok şey var, öyle anlaşılıyor"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-