KÖŞE YAZILARINDA GÜNDEM 27 TEMMUZ 2017

KÖŞE YAZILARI ile ilgili görsel sonucu
Murat Yetkin,Gazeteci arkadaşlarımın bırakılacağını umuyorum

Yetkin bugünkü yazısında tutuklu gazeteciler konusunu ele almış. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) saptamalarına göre halen 159 gazeteci, yazar ve medya çalışanı tutuklu olarak yargı karşısında olduğunu vurgulayan Yetkin, iktidarın tutuklu gazetecilerin gazetecilikten değil terörizm ve casusluk suçlarından yargılandığı iddiasına içeride ve dışarıda kimseyi ikna edemediğini hatırlatmış..

 

Ahmet Hakan, Gündemdeki ikiliklere ani ve sert bir dalış


Hakan bugünkü yazısının bir bölümünü “15 Temmuz’u ulusalcılar ve Atatürkçüler yapmış olabilir” diyen Fetullah Gülen’e  ve bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisine ayırmış, Kılıçdaroğlu'nun tepkisini yetersiz bulan Hakan "... ve nihayet bir şey dedi Kemal Kılıçdaroğlu... 
Dediği şu: “Densiz.”
Vicdanı olan herkesi çığırından çıkaracak... 
Hayatta hiç küfretmemiş kişilere bile küfrettirecek... 
Öfkeden duvarları yumruklatacak...
Pişkinliğin bu kadarı karşısında en sakin insanı bile delirtecek...

Türden bir açıklama karşısında söylenen söz sadece ve sadece şu:

“Densiz!”

Öyle orantısız, öyle öfkesiz, öyle dengeli, öyle hakkı verilmemiş, öyle savuşturma, öyle hafif, öyle zayıf bir tepki ki bu...

“Hiç tepki vermese daha iyiydi” dedirtiyor."
değerlendirmesini yapıyor.

 

 

Ahmet Takan Yeniçağ'daki "Devletin kasası Saray'a bağlandı da..." başlıklı yazısında kabine değişikliğinin ardından medya da yaygın biçimde dillendirilen Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminde ağırlığı arttı değerlendirmesinin yanlış olduğunu iddia ediyor. Görev paylaşımında Mehmet Şimşek'in payına sadece bankaların düştüğüne oysa Başbakan Binali Yıldırım'a bağlı olan  kurum ve kuruluşların Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ,Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu,Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş,Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı,Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği. olduğuna dikkat çekerek  "yani ekonomi Saray'a bağlandı" yorumunda bulunuyor.


Yılmaz Özdil Sözcü'deki "Tetikçi değil mermi gazeteci "başlıklı yazısında isim vermeden Hüseyin Gülerce ve tutuklu gazeteciler örneği üzerinden hükümetin FETÖ operasyonlarını eleştiriyor. Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Ergenekon, Balyoz vb. süreçlerinde "FETÖ'nün mermisi" olan "bu adam" şimdi FETÖ davasında tanık, FETÖ'yle ta o yıllardan bu yana kararlıca mücadele eden Cumhuriyet ve Sözcü Gazetesi yazarları ise FETÖ davasından sanık, diyor Özdil.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-