OBSERVER: “ERDOĞAN, UZLAŞMA ÇABASI OLMAYACAĞININ İŞARETİNİ VERDİ”


erdoğan kamplaştırıyor ile ilgili görsel sonucu

Observer gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde İstanbul Şehitler Köprüsü’ndeki törende heyecanlı ve hırçın bir konuşma yaptığını  öne sürdüğü haberinde, “Erdoğan uzlaşma çabası olmayacağının işaretini verdi” dedi.


İngiliz Observer gazetesi, ‘Erdoğan, Türkiye’nin Hainlerin Kafasını Koparacağını Söyledi’ başlığını kullandığı haberinde, “Erdoğan darbe girişiminin yıldönümünde idam cezasını destekledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde İstanbul Şehitler Köprüsü’ndeki törende heyecanlı ve hırçın bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında, gelecekte herhangi bir uzlaşma çabası olmayacağının da işaretini verdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından iki noktayı öne çıkardığını belirten İngiliz gazetesi, “Bunların ilki Erdoğan’ın, dini referanslar ile dolu konuşmasında FETÖ’yle bağlantısı tespit edilenlerin mahkemeye Guantanamo’da olduğu gibi tek tip elbiseyle çıkarılması. İkincisi ise Cumhurbaşkanının kendisini dinleyenlere hitaben “Önce bu hainlerin kafasını kopartacağız demesi” diye yazdı.

“Darbe, tüm siyasi görüşlerden vatandaşların sokaklara çıkarak askerlere meydan okumasıyla yenilgiye uğratıldı” diyen Observer şöyle devam etti:

“Hükümet darbe girişiminden, birçok takipçisi olan sürgündeki din adamı Fethullah Gülen’i ve hareketini sorumlu tutuyor. Ancak Türkiye darbe girişiminde bulunanların çok ötesine giden, muhaliflere hatta muhalif politikacılara uzanan sıkı önlemlerin gölgesinde. On binlerce memur, polis, asker, yargı ve medya mensubu ile akademisyen görevden uzaklaştırıldı ya da gözaltına alındı. Tıpkı çok sayıda insan hakları aktivisti gibi...Hükümet Cuma günü de 7 bin kişiyi daha görevden uzaklaştırdı. 150’den fazla gazeteci de hapiste. Adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’nde, kurbanlar anısına inşa edilen bir anıtı da açan Cumhurbaşkanı konuşmasında muhalefet partilerini de sert bir dille eleştirdi ve darbe sonrası uzlaşma çabası olmayacağının da sinyalini verdi”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-