yandaş basında adalet yürüyüşü "Benim oğlum bina okur"

Adalet Yürüyüşünün 19. gününde Kılıçdaroğlundan provokasyon uyarısı
Adalet yürüyüşü ile ilgili iktidar medyasında yeni bir şey yok. Bugün de bu konuyu kaleme alan köşe yazarları aynı argümanları tekrarlıyorlar. Örneğin  Star gazetesinde Hüseyin Gülerce'nin kaleme aldığı "İşte Yürüyüşün Asıl Hedefi" başlıklı yazı ile Sabah Gazetesi'nde Salih Tuna'nın dün Mehmet Tezkan'ın yazdığı yazıya atfen "Keşke Fetellah da katılsın diyecek misin?" başlığını koyduğu yazı da aynı argümanar tekrarlanıyor. Gülerce yazısında "Adalet için değil, iktidara karşı, Erdoğan’a karşı yürüyorlar. Türkiye’yi Gezi’de olduğu gibi, MİT TIR'larının durdurulması ihanetinde olduğu gibi dünyaya şikâyet etmek için, bir kara propagandaya, bilgi kirliliğine, dezenformasyona malzeme çıkarmak için yürüyorlar." derken Tuna benzer bir biçimde "Manzara-i umumiye "iç savaş" öncesi lansman çalışması mesabesinde değil mi? Bunun için... Önce "kontrollü darbe" söylemini dolaşıma soktular, sonra da "Aslan Asker Şvayk" misali "Kontrollü Kemal"i yürüyüşe mi koştular? Değilse... Mehmetçiğe kurşun sıkan, halkımıza savaş uçaklarıyla saldıran, Cumhuriyet Savcısını makamında katleden bilumum terör örgütleri neden mahut yürüyüşü bu denli destekliyor? Soru şudur: 15 Temmuz öncesi dile getirdiğimiz FETÖ tehlikesini "yolsuzluk" heyulasıyla dün karartmaya çalışanlar, bugün "adalet" lakırdılarıyla neyi karartmaya çalışıyorlar?" diyor.

 

Yeni Çağ Gazetesi'nden Aslan Bulut "CHP'yi terör örgütü ilan edin bari!" başlıklı yazısında siyasi iktidarın ve iktidar basının CHP'yi kriminalize etme ve terörle bağlantılı gösterme çabalarına tepki gösteriyor. Erdoğan'ın  CHP'yi kastederek "Terör örgütlerine karşı yapmayı aklınızdan geçirmediğiniz yürüyüşü, teröristleri ve onlara destek verenleri savunmak için başlatıyorsanız kimseyi amacınızın adalet olduğuna inandıramazsınız"  ve  "CHP'nin temsil ettiği çizgi artık siyaseten muhalif olma, siyaseten farklı duruş sergileme, siyaseten farklı söylemde bulunma boyutunu aşmıştır. Terör örgütleriyle ve onları özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız." sözlerini hatırlatarak "Eğer öyleyse, CHP, terör örgütü ilân edilmeli ve gereği yapılmalı! Yok değilse, bu tür sözler sarf edilmemeli!" yorumunda bulunuyor.
 

Ahmet Hakan bugünkü Hürriyet'te "Yürüyüşçüler Maltepe Cezaevi'ne gitmeyecek" başlıklı yazısında Bülent Tezcan ve Engin Altay ile konuşmalarından edindiği bilgileri aktardı. Hakan'ın aktardığı bilgilere göre CHP yürüyüş eylemini üç milyon kişi kapasiteli Maltepe Meydanı'ndaki mitingle bitirecek; yürüyüş Maltepe Cezaevi'ne kadar sürdürülemeyecek. Hakan'ın CHP'nin iki önemli yöneticisinden edindiği izlenime göre, CHP'nin en büyük endişesi İstanbul'a girilirken bir provokasyon yaşanması. CHP bu tür bir olumsuzluğa karşı İstanbul'a girişte tek sıra yürümek dahil gerekli tüm önlemleri alacak.

 

 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Orhan Bursalı ise " İktidar halk içinde saklı, ancak oradan sökülüp alınabilir..." başlıklı yazısında Adalet Yürüyüşü ile  siyasetin artık "esas olarak ve tamamen" halk içinde yürütülmesi aşamasına geçildiğini buradan döngeri edilmemesini söylüyor.
CHP'nin Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından gösterdiği tepkiyi doğru ve yerinde bulan Bursalı, "Neden? Çünkü hedefe konmuştu, şimdi de CHP’yi teker teker avlama dönemine geçmişti iktidar. Dikta kurmanın duru durağı yoktur. 20 ay içinde 8 -10 - 20 milletvekilini içeri atıp üstelik şu veya bu terörle ilişkisi palavrasını mahkeme eliyle tasdik ettirmek" gibi ciddi bir olasılığa karşı CHP'nin eylem yaptığı değerlendirmesinde bulundu. Bursalı'na göre CHP bu saatten sonra siyaseti " Meclis’teki kukla ve sahne oyunlarında, oradaki söylevlerde, itişkakışlarda değil... Halk içinde, sokaklarda, caddelerde, kahvelerde, evlerde, adalet ve barış isteğinde, tarlada, fabrikada, irili ufaklı alanlarda... " yapmak ve Adalet Yürüyüşü ile başladığı çizgiyi kararlıca sürdürmek zorunda...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-