KÖŞEYAZALIRINDAN SOSYAL MEDYA TARTIŞMASI

SOSYAL MEDYA ile ilgili görsel sonucu
Bugünkü köşe yazıları içinde internet ve sosyal medya yasakları üzerine iki yazarın yazısı  dikkat çekici nitelikte. HaberTürk'ten Fatih Altaylı ile Yeni Şafaktan Kemal Öztürk köşelerinde bu konuyu ele almışlar. 

Altaylı "Alışmalı mıyız?" başlıklı yazısında

"Son zamanlarda alışmaktan en nefret ettiğim şey, “özgürlüğün ve bilginin serbest dolaşımının” en etkili mecrası olan internet yasaklarına alışıyor olmak.

Önce internet üzerinde “pornografiye” ulaşmamız engellendi...Sonra yasaklar “erotizm”e uzandı. Yine benzer nedenlerle karşı çıkamadı hiç kimse... Var olup olmadığını dahi araştırıp soruşturamadığımız birtakım mahkeme kararlarını görür olduk, kimi sitelere girmek istediğimiz zaman. Özgürlüğümüz, bir hâkimin kafasına göre verdiği bir karara, bir aymazın yaptığı bir başvuruya bağlı kaldı. Sonra bir ara Youtube yasaklandı...Sonra kamu otoritesi kafasına estikçe yasak koydu kaldırdı. Sesimizi soluğumuzu kestik "sözleriyle internet ve sosyal medya üzerindeki yasakları eleştirirken , Kemal Öztürk,aynı konuyla ilgili "Neden Bir Kanun Çıkartılmıyor?" başlıklı yazısında "Normal düzende cinayete neden olacak hakaret ve iftiralar sosyal medyada nasıl oluyor da rahatlıkla yapılabiliyor? Neden bu haydut düzene müdahale edilmiyor?  Savcılar, hakimlerle konuştum. Cumhurbaşkanı dahil binlerce insanın şikayet dosyalarını gösteriyorlar.  Bilgi Teknolojileri Başkanlığı’ndaki yetkililerle konuştum, sosyal medya sitelerini, bilgi paylaşmaya, Türkiye’de yasal yollarla çalışmalarını sağlayacak kanuni düzenlemelere ihtiyaç var diyorlar. Bu yüzden yeni bir kanuna ihtiyaç var. Yasalara aykırı davranan insanları adalete teslim edecek bir düzen kurmalıyız. " yaklaşımını dillendiriyor.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-