köşelerdeki gündem: FETÖ,DARBE,YENİ BİLGİLER... 31 Temmuz 2017


 
köşe yazısı kalem ile ilgili görsel sonucu
 

"Dolmabahçe görüşmesi ve flash bellek",Nedim Şener, Posta...

Nedim Şener  somut verilerden ziyade akıl yürütmeye dayanan yazısında Erdoğan ile dönemin Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın hala gizemini koruyan Dolmabahçe görüşmesinin içeriğinin Tuncay Özkan'ın gündeme getirdiği flash bellek olabileceğini iddia ediyor. Şener'e göre Erdoğan bu toplantıda büyük ölçüde FETÖ'nün niteliğini anladı ve mücadeleye karar verdi. Ama bunu sezen FETÖ Ergenekon operasyonlarını başlatarak ve kendi lehine gündem yaratarak bu süreci kadük  hale getirdi. Bu nedenle Erdoğan ancak 2011'de dershaneler konusunu gündeme getirerek bu savaşı başlatabildi.

 

 

Abdülkadir Selvi, "O gece MİT'te yaşananlar..." Hürriyet

 

Abdülkadir Selvi MİT Müsteşarı’nın Başbakan'a darbeyi 22.20'de bildirdiğini yazdı. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Fikret Bila'ya konuşan Binali Yıldırım görüşmenin 22.40 civarında olduğunu ve kendisine "önemli bir şey  yok" denildiğini ve darbe bilgisinin verilmediğini söylemişti. Selvi şöyle yazıyor: " “Müsteşar bana herhangi bir olay yok dedi” demişti.

“Darbeye Geçit Yok” kitabını hazırlarken MİT Müsteşarı’nın saat 22.20’de Başbakan’la, 22.27’de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüğü bilgisine ulaşmıştım. Her iki görüşmede de Fidan, MİT’e gelen ihbardan ve Genelkurmay’a giderek aldıkları önlemlerden söz ediyor." Başbakan, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ’ya, 22.40’ta konuştuğunu belirterek 

.

 

M.Tezkan, Eski Fethullahçı neyle suçlanıyor?, Milliyet


 
Tezkan bugünkü yazısında Cumhuriyet ve Sözcü davasının ihbarcı tanığı Hüseyin Gülerce şöyle seslendi:

"Cumhuriyet’i, Sözcü’yü FETÖ’cü yapmakla uğraşacağına  örgütün imamlarını deşifre Belki 15 Temmuz olmazdı.. 

Yapıyı bilmiyordum imamlardan haberim yoktu derse..

Pes derim!.."

etseydin, örgütün niyetini anlatsaydın, yapısını açıklasaydın .. "

 

Melih Altıok "Kılıçdaroğlu'ndan telefon var"Sabah...

Altıok dün yazdığı yazıda Kılıçdaroğlu'na sorduğu Tuncay Özkan'ın elinde olan flash bellekten ne zamandan beri haberiniz var. Eskiden beri haberdarsanız niye bugüne dek gündeme getirmediniz sorusu üzerine Kılıçdaroğlu'nun kendisini aradığını ve net/samimi bir üslupla kendisinin de yeni öğrendiği açıklamasını yapmış... Altıok siyasilere sorduğumuz bu sorulara genelde yanıt gelmez hatta trol saldırısına uğrarız, Kılıçdaroğlu'na bu olgun tavrından dolayı teşekkür ederim diye yazmış.

Sorunun Kılıçdaroğlu boyutu benim için aydınlanmış ve kapanmıştır artık diyen Altıok, yazısında şu soruları yöneltiyor: Bir bu kadar kapsamlı bir istihbari raporu ancak çok organize bir yapı hazırlar.Bu yapı ordu içindeki bir başka cunta hareketi mi? ve bu flash diski Özkan'a ilettiği söylenen o "eski hakem" kim?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-