ECONOMIST: “TÜRKİYE İŞÇİLER İÇİN GÜVENLİ DEĞİL”


 

Economist dergisi, Türkiye’de son yıllarda iş kazalarına dikkat çektiği haberinde, “Türkiye işçiler için güvenli bir yer değil” diye yazdı.

Haftalık İngiliz dergisi Economist, “Türkiye işçiler için güvenli bir yer değil. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2002’de iktidara gelmesinden bu yana en az 14 bin 455 işçi iş kazalarında öldü” ifadelerini kullandı.

İş cinayetleri konusunda çalışmalar yapan Yangın Kulesi adlı gruptan avukat Murat Çakır’ın, “Türkiye işçi güvenliği konusunda Avrupa’daki en kötü sicile sahip” şeklindeki sözlerini de aktaran Economist Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun iş güvenliği konusunda ‘zihniyetin değişmesi gerektiği’ şeklindeki sözlerine de yer verdi.

Sosyal antropolojist Ayşe Çavdar’ın, “Suç, uyuşturucu, işsizlik, etnik gerilimler, Suriyeli mülteciler. Hepsi orada” şeklindeki sözlerini yansıtan İngiliz dergisi, “Esenyurt belediye meclisinin muhalefetteki üyelerinden Atakan Çiftçi’nin, “Birçok insan bu apartman dairelerini internet üzerinden alıyor. Tehlikeler hakkında hiçbir fikirleri yok” şeklindeki açıklamalarına da yer verdiği haberini, “Hükümet, geçen yıl can kaybına yol açan protestoları tetikleyen Gezi Parkı’na alışveriş merkezi yapma planlarını tekrar canlandırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da mübalağalı bir saray inşa ediyor. Kültür Bakanlığı, Aya Sofya Müzesi’nin avlusunda medrese istiyor. Bu, AKP’nin bu eski kiliseyi bir camiye çevirme umutlarını canlandırabilir mi?” yorumuyla noktaladı.

 

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-