FINANCIAL TIMES: “AK SARAY, ERDOĞAN’IN OTORİTER AŞIRIKLARININ EN BELİRGİN İŞARETİ”


 

Financial Times gazetesi, Ankara’da 608 milyon dolara mal olacağı açıklanan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın, bazı kesimlerce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter aşırılıklarının şimdiye kadarki en belirgin işareti  olarak görüldüğünü yazdı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın, bazı kesimlerce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın otoriter aşırılıklarının şimdiye kadarki en belirgin işareti  olarak görüldüğünü kaydeden İngiliz Financial Times gazetesi, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de Twitter mesajlarında sarayın yabancı ülkeler tarafından Türkiye’nin büyüklüğünü, heybetini gösterdiği için karalandığını, artık Ak Saray, ABD, Rusya ve İngiltere’nin başkanlık saraylarıyla mukayese ediliyor... Ve eziyor.... Yabancılar komplekse kapılıyor dediğini aktardığı haberinde şöyle devam etti:

“Beyaz Saray ve Elysee’den daha büyük olan bin odalı saray, mahkeme kararına rağmen, koruma altındaki bir orman arazisinde yapıldı. Sarayın, yakın çevresinin adının karıştığı yolsuzluk skandalına rağmen bu yıl iki seçim kazanan Erdoğan’ın destekçileri arasında da eleştirildiğine dair fazla bir işaret yok. Muhafazakâr tabanı Erdoğan’ı Türkiye için daha yüksek yaşam standartları ve daha iyi hizmet dönemini başlatan, dindar topluma daha fazla haklar getiren ve Türkiye’nin dünyada sesinin daha fazla duyulmasını sağlayan bir lider olarak görüyor”.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-