NOVIYE IZVESTIA: “OTORİTER YÖNETİM ANLAYIŞI YANINDA LÜKSE OLAN SEVGİSİ NEDENİYLE ERDOĞAN İRONİK SULTAN”



Noviye İzvestia gazetesi, Ak Saray’ı ele aldığı haberinde, sarayın vergi veren Türk vatandaşlarına yaklaşık 615 milyon dolara mal olduğuna dikkat çekerken, “Saray,  inşaata yasak bölgede yapıldı. Artık sadece otoriter yönetim stili değil aynı zamanda lükse olan sevgisi nedeniyle Erdoğan ironik olarak Sultan” diye yazdı.

Erdoğan’ın Başbakan iken mütevazi köşkünde oturduğu daha sonra yıldırım hızıyla yeni köşk inşaa edildiğine kaydeden Rus gazetesi, “Ak Saray’ın dünyanın en büyük devlet başkanı rezidansı oldu. Sadece saray değil Cumhurbaşkanı için aynı zamanda Airbus A330-200 tipli yeni uçak alındı. Cumhurbaşkanı karşıtlarına göre Erdoğan genelde kendi masraflarını da devlet hazinesinden karşılamaya alıştı. Erdoğan için daha başka rezidans ve saraylar da bakımdan geçirilerek hazırlanıyor. Yani Erdoğan ironik sultan oldu” şeklinde kaydetti.

Ak Saray’ın inşaat proje fikrinin bizzat Cumhurbaşkanı’na ait olduğunu kaydedenNoviye Izvestiya, “Pahalı türden olan binlerce ton mermerin kullanılması, muhteşem lobi ve merdivenler de anlaşılan Erdoğan’ın bireysel projesi. Çevreciler saray inşaatı nedeniyle Erdoğan’a tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı politikalardan çok uzaklaştı. 11 yıl başbakanlık yapmış Erdoğan’ın anlaşılan belki sultan değil, ama tek hükümdar olmak istediği kesin. Ak Saray’ın ağası Erdoğan ülkeyi otoriter yönetim dönemine geri götürmekle başka bir rekoruna daha imza atacak” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-