EL CLARAİN. " ERDOĞAN ŞIŞIRTICI"



El Clarin gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Müslüman denizcilerinin Kolomb’dan çok daha önce Amerika kitasına ulaştığını ve Küba’da bir cami inşa edildiğini söylediğine dikkat çektiği haberinde, Erdoğan’ın tartışmalı açıklamalarıyla ünlü olduğunu yazdı.

Arjantin’de yayınlanan El Clarin  gazetesi, “Türk Cumhurbaşkanı, Kolomb’un Amerika’ya varışına ilişkin bitmez tükenmez tartışmada yen bir bölüm açtı” dediği haberinde, “Tarih kitapları, Kolomb’un 1492 yılında Amerika’ya ayak basan ilk yabancı olduğunu kaydediyor. Ancak çok azınlıktaki bir grup Müslüman tarihçi ve ilahiyatçı ise, o tarih öncesi bir Müslüman varlığından söz etti. 1996 yılında yayınlanan tartışmalı bir makalede tarihçi Yusuf Mureh Kolomb’un kaleme aldığı yazılarda Küba’da görülen bir camiden söz etti ancak birçok tarihçin söz konusu caminin,  Kolomb’un gördüğü peyzajı anlatmak için kullandığı bir metafor olduğunu düşündü” şeklinde kaydetti.

Gazete haberini, “Ağustos ayında Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 2003 yılından bu yana Türkiye’yi yönetiyor ve hem yurt içinde yaptığı konuşmalarda hem de yurt dışındaki sunumlardaki tartışmalı açıklamalarıyla ünlü” yorumuyla noktaladı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-