FRANKFURTER ALLGEMEINE SONNTAGZEITUNG: “ALMAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ ERDOĞAN’A SAKİN OL DEDİ”


 

Almanya ile Türkiye arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zincirli bir köpek olarak gösteren karikatür nedeniyle çıkan krize dikkat çeken Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesi,  Hükümet sözcüsü Steffen Seibert’ın “Karikatürü sanat ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiririz. Hoşuna gitmeyen şeylerle ilgili olarak sakin bir tavır takınmak, politikacılar için kesinlikle en iyi davranış biçimidir” şeklindeki sözlerini aktardı.

Alman gazetesi, “2011 yılında yayımlanan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da atıfta bulunulan karikatürün okul kitaplarına girmesi Türkiye’nin tepkisini çekmiş, Alman Büyükelçi, Türk Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı. Dün ise Alman hükümeti karikatüre yönelik Ankara’nın tepkisini geri çevirdi. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, karikatürü sanat ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirdiklerini belirterek, “Hoşuna gitmeyen şeylerle ilgili olarak sakin bir tavır takınmak, politikacılar için kesinlikle en iyi davranış biçimidir”   dedi” şeklinde kaydetti.

MANNHEIMER MORGEN: “SAKİN TAVIR, ERDOĞAN’A YABANCI BİR OLGU”

Mannheimer Morgen gazetesi  de karikatür krizi ile ilgili,  “Kendi ismini taşıyan zincire bağlı bir köpeği tasvir eden karikatür nedeniyle Erdoğan kendini hakarete uğramış hissediyor. Federal Hükümet de bu tartışmada görüşünü belirtti ve Cumhurbaşkanına sakin bir tavır takınması tavsiyesinde bulundu. Ancak sakin bir tavır Erdoğan’a yabancı bir olgu” yorumunda bulundu.

Gazete, “Isırılmış bir köpek havlıyor. Bu imge aslında karikatür tartışmasında neredeyse kelimesi kelimesine Türkiye Cumhurbaşkanı’na uyuyor. Kendi ismini taşıyan zincire bağlı bir köpeği tasvir eden karikatür nedeniyle Erdoğan kendini hakarete uğramış hissediyor. Federal Hükümet de bu tartışmada görüşünü belirtti ve Cumhurbaşkanına sakin bir tavır takınması tavsiyesinde bulundu. Ancak sakin bir tavır Erdoğan’a yabancı bir olgu. Cumhuriyet gazetesinden Musa Kart bunu bilfiil yaşadı. Erdoğan karikatürleri nedeniyle iki kez mahkemelik olan Musa Kart ucuz kurtuldu. Avrupa’nın başka hiçbir ülkesinde bu kadar çok tutuklu gazeteci bulunmuyor. Boğazlar’daki düşünce özgürlüğü artık sadece kısıtlı olarak var” şeklinde kaydetti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

PAPAZIN BAĞI: BİR CENNET PARÇASININ HİKAYESİ...

ANKARA’NIN İKİ YÜZYILANA DAMGA VURMUŞ BİR TARİHİ YAPIT: ABİDİNPAŞA KÖŞKÜ

şarap,kadın,şiir...-şiir-